Fyldt svinemørbrad med pasta og fløde

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Den lækreste omgang fyldt svinemørbrad med pasta og fløde. En nem pastaret med mørbrad, serranoskinke og pasta i flødesauce.

Ingrediensliste

  • Fyldt svinemørbrad

  • 350 g. mørbrad af gris fra Danish Crown
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 30 g. soltørrede tomater
  • 60 g. serranoskinke
  • Andet

  • 200 g. rigatoni pasta
  • 1 stk. rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g. cherrytomater
  • 1 dl. vand
  • 0,5 stk. hønsebouillonterning
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 50 g. parmesan
  • salt/peber
  • Pynt

  • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Start med at klargøre mørbraden.
  2. Puds den for sener og fjern evt. bimørbrad (På nogle sidder der en bimørbrad, som skæres af. Man kan også købe den helt afpudset). Herefter skæres der en revne i midten af mørbraden.
  3. Hak hvidløg, persille og soltørrede tomater fint og kom det ned i rillen.
  4. Svøb mørbraden i serranoskinke.
  5. Placer din mørbrad i en airfryer og giv den 20 minutter ved 200 grader.
  6. Imens den bages, så gøres pastaretten klar.
  7. Skær rødløg i tynde både. Pres hvidløg i en hvidløgspresser. Halver cherrytomater.
  8. Sæt en gryde med vand over til pasta med rigeligt salt.
  9. Varm en pande eller wok op med fedtstof.
  10. Tilsæt rødløg og hvidløg. Lad det sautere til det er blødt.
  11. Tilsæt så cherrytomater. Vend godt rundt og lad sautere et par minutter.
  12. Tilsæt så vand, madlavningsfløde og smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand inden). Rør det godt sammen. Skru ned for varmen og lad det simre ved lav varme.
  13. Kog pasta efter pakkens anvisning.
  14. Når pasta er al dente, så tages noget af pastavandet fra og resten af vandet hældes fra.
  15. Kom pasta op i saucen og tilsæt også lidt af pastavandet samt fintrevet parmesan.
  16. Rør det hele godt sammen og lad pastaretten samle sig. Tilsæt evt. mere pastavand for at gøre saucen mere cremet. Smag til med salt/peber.
  17. Når mørbraden er færdig, så tages den ud på et skærebræt. Lad den hvile 5 minutter, inden den skæres i skiver.
  18. Anret pastaretten i skåle. Top med skiver af mørbrad samt fintrevet parmesan og persille.
  19. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars pande

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Danish Crown

Opskrift på fyldt svinemørbrad med pasta og fløde

I samarbejde med Danish Crown får du her opskriften på en omgang fyldt svinemørbrad med pasta og fløde, som er god som både hverdagsret eller gæsteret. Hvis du trænger til at lave en anderledes og ny pastaret, så kan vi kun varmt anbefale den her. Svinemørbraden bliver skåret op og fyldt med hvidløg, frisk persille og soltørrede tomater, og hernæst svøbt i serranoskinke. Dertil laver vi en cremet pastaret med cherrytomater og en flødesauce, som komplimenterer svinemørbraden helt perfekt.

Vi elsker pastaretter, da man nemt kan variere og tilpasse dem til hvad man lige har i grøntsagsskuffen eller af rester i køleskabet. Selve mørbraden kan man jo fylde med lige præcis det man har lyst til. Det kunne også have været lækkert med finthakkede svampe eller andre krydderurter. Udover selve mørbraden og fyldet, så er den også svøbt i serranoskinke. Må den gerne være lidt ekstra fedtet, så kan du også bruge almindelig bacon i skiver eller en anden slags skinke.

LÆS OGSÅ: Panerede koteletter med bulgursalat

Fyldt svinemørbrad med pasta og fløde

Fyldt svinemørbrad med pasta og fløde

Pastaret med svinekød

Man kan lave så mange lækre og nemme pastaretter med svinekød. Vi har selv en tendens til ofte at bruge bacon eller skinke i vores pastaretter, men det er altså også virkelig godt med svinemørbrad. At bruge mørbrad gør det også til en genial gæsteret, som man kan servere i weekenden. Hvis du desuden gerne vil have inspiration til andre pastaretter med svinekød, så kan du finde alle vores opskrifter her. Udover pastaretter, så kan man jo lave så mange retter med mørbrad af gris. Du finder derfor alle vores opskrifter med mørbrad af gris lige her. Og hvis du gerne vil gå på opdagelse i Danish Crowns udvalg af opskrifter, så finder du dem her.

Fyldt svinemørbrad med pasta og fløde

Nem gæsteret eller hverdagsret med svinemørbrad

Svinemørbrad er et fantastisk stykke kød. Vi elsker hvordan man nemt kan bruge det til hverdag, men også sagtens kan bruge det til en gæstemenu. Vi laver ofte fyldt mørbrad, da det bare er en nem måde at variere måden man bruger svinemørbrad på. Derudover kan en svinemørbrad også nemt bruges til hverdagsretter som mørbradgryde. Nu går vi de køligere tider i møde og her er en af vores yndlingsretter en cremet mørbradgryde med bacon og pølser.

Fyldt svinemørbrad med pasta og fløde Fyldt svinemørbrad med pasta og fløde

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar