Panerede koteletter med bulgursalat

Panerede koteletter med bulgursalat
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på panerede koteletter af gris med bulgursalat og urtedressing. Nem aftensmad med svinekoteletter, hvor du også kan få brugt dine grøntsagsrester.

Ingrediensliste

  • Panerede koteletter

  • 500 g. koteletter af gris fra Danish Crown
  • 100 g. pankorasp
  • 1 stk. æg
  • salt/peber
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • Bulgursalat med bagte grøntsager

  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 300 g. bulgur
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 stk. squash
  • 1 stk. rødløg
  • 0,5 bundt frisk persille
  • salt/peber
  • Dressing

  • 300 g. creme fraiche
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 1 fed hvidløg
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Først skal grøntsagerne til bulgursalaten laves. Skær rødløg i både. Skær peberfrugt i grove tern. Skær squash i halve skiver. Skær hvidløg i skiver.
  2. Kom dem i airfryeren og drys med olie, salt og peber. Bag dem ved 200 grader i 20 minutter.
  3. Opkog vand i en gryde med bouillonterning. Tilsæt bulgur og kog efter pakkens anvisning.
  4. Hak persille fint.
  5. Hak hvidløg til dressingen fint. Vend det med salt, creme fraiche og halvdelen af persillen. Stil dressingen på køl.
  6. Gem den anden halvdel persille til bulgursalaten.
  7. Når grøntsagerne er bagte hældes de over i en skål. Herefter drænes bulgur og hældes sammen med grøntsagerne. Top med persille og vend det godt rundt.
  8. Nu skal koteletterne paneres og steges. Kom æg i en lille skål og pisk det kort med en gaffel. Kom derefter pankorasp, salt og peber i en anden skål. Vend først koteletterne i æg og derefter i pankorasp. Læg dem i airfryeren og kom olie på koteletterne.
  9. Bag dem i 20 minutter ved 200 grader.
  10. Anret nu tallerkner med bulgurssalat i bunden, sprøde koteletter og creme fraiche dressing ved siden.
Bedøm denne ret

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Danish Crown

Opskrift på panerede koteletter med bulgursalat

I samarbejde med Danish Crown får du her opskriften på en omgang panerede koteletter af gris med bulgursalat! Det skal derfor handle om grisekød, hvilket man kan lave så mange lækre og nemme retter med. Her har vi lavet en paneret kotelet med en bulgursalat med bagte grøntsager. En nem og hurtig hverdagsret, hvor man også kan få tømt grøntsagsskuffen. Det er nemlig genialt at bruge alle resterne i en bagt salat. Især hvis de er begyndt at hænge lidt og blive slatne. Så kan grøntsagerne skæres i mindre stykker og bages. Det giver en dejlig smag og en anderledes salat, sammenlignet med en med rå grøntsager.

En kotelet er også et dejligt stykke kød, som man faktisk kan tilberede på rigtig mange måder. Her har vi paneret den, ligesom i vores Katsu Curry. Men de kan også bruges i en omgang koteletter i fad, som vi også har mange forskellige opskrifter på. Så hvis du lige mangler lidt inspiration til hvad man kan lave med koteletter, så håber vi, at vi kan give dig lidt ny inspiration.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med svinekoteletter her

Panerede koteletter med bulgursalat

Svinekoteletter med bulgursalat

Her har vi brugt almindelige svinekoteletter, men man kan også sagtens bruge nakkekoteletter, som indeholder lidt mere fedt. Uanset hvad, så får du et saftigt og lækkert stykke kød, hvor paneringen kun gør det endnu bedre. Vi har brugt pankorasp, som er en lidt grovere rasp end den klassiske rasp, vi kender. Du kan også panere i knuste cornflakes eller nachos for et andet udtryk.

Til selve bulgursalaten har vi bagt en blanding af peberfrugt, squash og rødløg. Grøntsagerne skæres i mindre stykker og så bages de i ovnen. Når de bages, så får de en helt anden konsistens og smag end hvis man tilsatte dem rå. Så det kan vi virkelig kun anbefale dig at prøve! Salaten går perfekt sammen med en svinekotelet. Og så har vi serveret en simpel dressing til, som lige fuldender retten.

Panerede koteletter med bulgursalat

Aftensmad med svinekød

Der er så mange nemme og lækre retter man kan lave med grisekød. Hvis du gerne vil have inspiration til andre retter med svinekød, så kan du finde alle vores opskrifter her. Her er noget til enhver anledning og både til hverdag og fest.

Panerede koteletter med bulgursalat

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar