Fyldte chokolader

Fyldte chokolader
Opskrift til stk. Opskrift til 40 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem opskrift på fyldte chokolader med forskelligt fyld. Fyldt chokolade er slet ikke svært at lave selv og så kan du selv bestemme fyldet.

Ingrediensliste

  • 500 g. mørk chokolade
  • 1 dl. dulce de leche
  • 100 g. marcipan
  • 100 g. nougat

Fremgangsmåde

  1. Find dine chokoladeforme frem.
  2. Hak chokolade fint.
  3. Kom 2/3 del af chokoladen op i en skål, som kan gå i mikroovnen. Nu skal chokoladen tempereres.
  4. Kom den i mikroovnen af 10-20 sekunders intervaller, indtil chokoladen er smeltet.
  5. Når chokoladen er smeltet, så tages den ud.
  6. Tilsæt den resterende 1/3 del, som du tog fra.
  7. Brug et termometer og lad temperaturen på chokoladen sænke sig til 28 grader, imens du rører jævnligt. Det kan godt tage lidt tid, men hav tålmodighed.
  8. Når den når 28 grader, så giver du den igen en tur i mikroovnen i 5-10 sekunders intervaller, da temperaturen kun skal stige til 32 grader. Når chokoladen er 32 grader, så er den klar og er tempereret.
  9. Hæld chokoladen over i formene. Bank og ryst formene, så chokoladen bliver fordelt rundt i alle hullerne. Hæld så resten af chokoladen ud og bank også på formene, imens den er på hovedet.
  10. Skrab overfladen på formene, så der heller ikke sidder overskydende chokolade der. Gem det overskydende chokolade (det skal vi bruge til bunden senere).
  11. Sæt formene på køl.
  12. Kom færdig dulce de leche op i en sprøjtepose. Klip et lille hul yderst.
  13. Smelt nougat i mikroovnen (i 10-20 sekunders interval, så den ikke brænder på og du hele tiden kan holde øje med den). Kom den op i en sprøjtepose og klip et lille hul yderst.
  14. Tag chokoladeformene ud igen.
  15. Fordel dulce de leche, nougat og stykker af marcipan (som presses ned i formen) i alle dine tomme  chokoladeskaller. Husk at holde lidt afstand til toppen, så der også er plads til at kunne lukke chokoladerne med et lag chokolade til sidst.
  16. Temperer den overskydende chokolade, som du gemte fra før.
  17. Fordel den ovenpå og skrab forsigtigt med en paletkniv, så der ikke sidder overskydende chokolade rundt om og så den bliver helt lige i bunden også.
  18. Sæt formene tilbage på køl og lad dem sætte sig.
  19. Efter de har sat sig, så vendes formen på hovedet ned på bordet, så du kan løsne chokoladerne (De burde komme ud af sig selv. Ellers kan du let banke på bagsiden for at få dem til at løsne sig. Hvis chokoladen har været tempereret korrekt, så burde det være nemt).
  20. Opbevar dine chokolader i en lufttæt beholder eller en gammel chokoladeæske.
Bedøm denne ret

Opskrift på fyldte chokolader

Fyldte chokolader kan være en svær kunst at mestre, men når man først har lært teknikken bag, så er det faktisk slet ikke så svært. Så kan du lave alverdens varianter af fyldt chokolade og selv kombinere og eksperimentere med forskellige smagskombinationer.

De fyldte chokolader er et hyggeligt lille projekt, som er perfekt til en weekend. Det er sådan et projekt, som er hyggeligt at lave med familien eller nogle gode venner. Det er i hvert fald en aktivitet, som vi kan anbefale, da det simpelthen er umuligt at sidde med sin telefon osv. imens, da al fokus skal være på processen.

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet Bounty

Fyldte chokolader

Vi giver dig i dette indlæg opskriften på tre forskellige slags fyldt chokolade. Det er nogle af de varianter, som vi altid laver, når vi går i gang med projektet.

Fyldte chokolader med karamel

Karamelfyld går man aldrig galt i byen med og vi må indrømme, at det nok er vores favorit.  Du kan selv vælge om det skal være almindelig karamel eller om du vil pifte den lidt op og lave det til en saltkaramel.

Med nougat

En anden stor favorit er fyldt chokolade med nougat. Sådan en fløjlsblød nougat, som smelter på tungen. Sådan en variant er også en perfekt julevariant!

Med marcipan

Og så er der klassikeren med marcipan. Lidt ala marcipanbrød. Sådan en smagskombination går man heller aldrig galt i byen med!

Men udover disse varianter, så kan du selvfølgelig lave 100 andre forskellige smagsvarianter. Du kan eksperimentere med forskellige smage og også prøve at kombinere både karamel og nougat i én variant eksempelvis.

Fyldte chokolader

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar