Lækre hverdagsopskrifter

Gammeldags pandekager

Gammeldags pandekager
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på hjemmelavede, gammeldags pandekager. Server med syltetøj, sukker og evt. is, så har du tidernes dessert. Men pandekager kan jo spises på alle tider af døgnet.

Ingrediensliste

  • 1 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 6 dl. mælk
  • 3 stk. æg
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 tsk. citronsaft
  • 240 g. hvedemel
  • 30 g. smør

Fremgangsmåde

  1. Pisk alle ingredienserne sammen undtagen smør.
  2. Smelt lidt smør på en opvarmet pande.
  3. Hæld 3/4 dl. dej på panden, og drej panden så det fordeles rundt.
  4. Bag pandekagen ved middel varme til den er gylden.
  5. Vend den med en paletkniv og bag den på den anden side.
  6. Tilsæt lidt smør til panden igen og fortsæt sådan med den resterende dej.
  7. Server pandekagerne med sukker og syltetøj, is, friske bær eller andet.

Bedøm denne ret

Opskrift på gammeldags pandekager

Den bedste opskrift på gammeldags pandekager. Selve pandekagedejen er nem at lave og du får de lækreste, klassiske pandekager, som mormor lavede dem.

Server med syltetøj, sukker, flormelis, is eller nutella. Du kan også lave en hel pandekagebuffet og så servere en masse forskellige toppings. Det er faktisk en af vores yndlings desserter og det er så hyggeligt, hvis man har gæster.

LÆS OGSÅ: Vafler

Gammeldags pandekager

Hvordan laver man pandekager og pandekagedej?

Ét af de spørgsmål, som nok går igen hos mange: hvordan laver man pandekager? Selvom det er en simpel dej, som består af æg, mælk, mel og sukker, så skal man alligevel altid slå opskriften op. Vi kan i hvert fald ikke opskriften på en pandekagedej i hovedet.

Selve pandekagedejen er super nem at lave. Vores opskrift er med mælk og æg, da det er den opskrift på pandekagedej, som vi altid har brugt. Det er en skøn dej, som altid bliver god og som er nem at håndtere, når de skal bages på panden. Hvis man synes, at den er lidt for tynd, så kan man tilsætte lidt mere hvedemel. Men det er meningen, at den skal være tynde. Det giver nemlig sprøde, tynde pandekager.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hvis smøren skal i dejen, er det en fordel at skrive, at der bruges smør til dejen og til stegning.

    Ligeledes lige skrive om smøren skal smeltes eller bare kommes i. Det er IKKE logisk for alle.

    1. Hej Nina,

      Der står netop, at alle ingredienser undtagen smør piskes sammen til dejen 🙂
      og at man så skal smelte smør på panden og stege pandekagerne i det.

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag