Lækre hverdagsopskrifter

Gammeldags pandekager

Gammeldags pandekager
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift p√• hjemmelavede, gammeldags pandekager. Server med syltet√łj, sukker og evt. is, s√• har du tidernes dessert. Men pandekager kan jo spises p√• alle tider af d√łgnet.

Ingrediensliste

  • 1 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 6 dl. m√¶lk
  • 3 stk. √¶g
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 tsk. citronsaft
  • 240 g. hvedemel
  • 30 g. sm√łr

Fremgangsmåde

  1. Pisk alle ingredienserne sammen undtagen sm√łr.
  2. Smelt lidt sm√łr p√• en opvarmet pande.
  3. Hæld 3/4 dl. dej på panden, og drej panden så det fordeles rundt.
  4. Bag pandekagen ved middel varme til den er gylden.
  5. Vend den med en paletkniv og bag den på den anden side.
  6. Tils√¶t lidt sm√łr til panden igen og forts√¶t s√•dan med den resterende dej.
  7. Server pandekagerne med sukker og syltet√łj, is, friske b√¶r eller andet.

Bed√łm denne ret

Opskrift på gammeldags pandekager

Den bedste opskrift på gammeldags pandekager. Selve pandekagedejen er nem at lave og du får de lækreste, klassiske pandekager, som mormor lavede dem.

Server med syltet√łj, sukker, flormelis, is eller nutella. Du kan ogs√• lave en hel pandekagebuffet og s√• servere en masse forskellige toppings. Det er faktisk en af vores yndlings desserter og det er s√• hyggeligt, hvis man har g√¶ster.

LÆS OGSÅ: Vafler

Gammeldags pandekager

Hvordan laver man pandekager og pandekagedej?

√Čt af de sp√łrgsm√•l, som nok g√•r igen hos mange: hvordan laver man pandekager? Selvom det er en simpel dej, som best√•r af √¶g, m√¶lk, mel og sukker, s√• skal man alligevel altid sl√• opskriften op. Vi kan i hvert fald ikke opskriften p√• en pandekagedej i hovedet.

Selve pandekagedejen er super nem at lave. Vores opskrift er med m√¶lk og √¶g, da det er den opskrift p√• pandekagedej, som vi altid har brugt. Det er en sk√łn dej, som altid bliver god og som er nem at h√•ndtere, n√•r de skal bages p√• panden. Hvis man synes, at den er lidt for tynd, s√• kan man tils√¶tte lidt mere hvedemel. Men det er meningen, at den skal v√¶re tynde. Det giver nemlig spr√łde, tynde pandekager.

F√łlg med p√• de sociale medier
F√łlg endelig med p√• vores¬†Instagram¬†eller¬†Facebook, hvor du vil f√• daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ‚ÄĚMit Mummum‚ÄĚ, hvor du f√•r din egen personlige profil med en r√¶kke nye funktioner.¬†L√¶s mere lige her.¬†Vi vil elske at f√• dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hvis sm√łren skal i dejen, er det en fordel at skrive, at der bruges sm√łr til dejen og til stegning.

    Ligeledes lige skrive om sm√łren skal smeltes eller bare kommes i. Det er IKKE logisk for alle.

    1. Hej Nina,

      Der st√•r netop, at alle ingredienser undtagen sm√łr piskes sammen til dejen ūüôā
      og at man s√• skal smelte sm√łr p√• panden og stege pandekagerne i det.

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
L√łrdag
S√łndag