LĂŠkre hverdagsopskrifter

Gammeldags pandekager

Gammeldags pandekager
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift pÄ hjemmelavede, gammeldags pandekager. Server med syltetÞj, sukker og evt. is, sÄ har du tidernes dessert. Men pandekager kan jo spises pÄ alle tider af dÞgnet.

Ingrediensliste

  • 1 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 6 dl. mĂŠlk
  • 3 stk. ĂŠg
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 tsk. citronsaft
  • 240 g. hvedemel
  • 30 g. smĂžr

FremgangsmÄde

  1. Pisk alle ingredienserne sammen undtagen smĂžr.
  2. Smelt lidt smÞr pÄ en opvarmet pande.
  3. HÊld 3/4 dl. dej pÄ panden, og drej panden sÄ det fordeles rundt.
  4. Bag pandekagen ved middel varme til den er gylden.
  5. Vend den med en paletkniv og bag den pÄ den anden side.
  6. TilsÊt lidt smÞr til panden igen og fortsÊt sÄdan med den resterende dej.
  7. Server pandekagerne med sukker og syltetĂžj, is, friske bĂŠr eller andet.

BedĂžm denne ret

Opskrift pÄ gammeldags pandekager

Den bedste opskrift pÄ gammeldags pandekager. Selve pandekagedejen er nem at lave og du fÄr de lÊkreste, klassiske pandekager, som mormor lavede dem.

Server med syltetÞj, sukker, flormelis, is eller nutella. Du kan ogsÄ lave en hel pandekagebuffet og sÄ servere en masse forskellige toppings. Det er faktisk en af vores yndlings desserter og det er sÄ hyggeligt, hvis man har gÊster.

LÆS OGSÅ: Vafler

Gammeldags pandekager

Hvordan laver man pandekager og pandekagedej?

Ét af de spĂžrgsmĂ„l, som nok gĂ„r igen hos mange: hvordan laver man pandekager? Selvom det er en simpel dej, som bestĂ„r af ĂŠg, mĂŠlk, mel og sukker, sĂ„ skal man alligevel altid slĂ„ opskriften op. Vi kan i hvert fald ikke opskriften pĂ„ en pandekagedej i hovedet.

Selve pandekagedejen er super nem at lave. Vores opskrift er med mÊlk og Êg, da det er den opskrift pÄ pandekagedej, som vi altid har brugt. Det er en skÞn dej, som altid bliver god og som er nem at hÄndtere, nÄr de skal bages pÄ panden. Hvis man synes, at den er lidt for tynd, sÄ kan man tilsÊtte lidt mere hvedemel. Men det er meningen, at den skal vÊre tynde. Det giver nemlig sprÞde, tynde pandekager.

FÞlg med pÄ de sociale medier
FĂžlg endelig med pĂ„ vores Instagram eller Facebook, hvor du vil fĂ„ daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du fĂ„r din egen personlige profil med en rĂŠkke nye funktioner. LĂŠs mere lige her. Vi vil elske at fĂ„ dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hvis smĂžren skal i dejen, er det en fordel at skrive, at der bruges smĂžr til dejen og til stegning.

    Ligeledes lige skrive om smĂžren skal smeltes eller bare kommes i. Det er IKKE logisk for alle.

    1. Hej Nina,

      Der stĂ„r netop, at alle ingredienser undtagen smĂžr piskes sammen til dejen 🙂
      og at man sÄ skal smelte smÞr pÄ panden og stege pandekagerne i det.

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
LĂžrdag
SĂžndag