Glaserede perleløg på pande Glaserede perleløg på pande Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 0 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på glaserede perleløg, som er tilberedt på pande i sukker, smør og fond. Det lækreste tilbehør til gryderetter. Ingrediensliste 1 glas perleløg 2 spsk. sukker 1,5 spsk. smør 1 spsk. balsamico salt Fremgangsmåde Kom perleløg over i en si og lad dem dryppe godt af (Du kan også bruge frosne perleløg. I så fald, så lad dem tø op og lad dem dryppe godt af). Varm en pande op med sukker på. Når sukkeret er smeltet (det må ikke brænde på), så tilsættes smør og det bruser en smule op. Tilsæt så perleløg og balsamico. Rør det hele godt rundt. Lad dem stege i 5-10 minutter. Tilsæt evt. lidt ekstra smør, hvis det er nødvendigt. Lad perleløgene karamellisere. Smag til med salt. Tag dem af panden og server som tilbehør med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på glaserede perleløg på pande Glaserede perleløg på pande eller karamelliserede perleløg er det lækreste tilbehør til gryderetter. Det er samtidig mega nemt at lave og kræver blot perleløg (fra frost eller glas), sukker, smør og lidt fond eller balsamicoeddike. Perleløgene tilberedes på pande og tager ikke ret lang tid at lave. Man kan selv justere hvor meget de skal ‘steges’, da det er lidt en smagssag. Vi kan godt lide, at de er glaserede, men ikke får en for hård stegeskorpe. Er du mere til, at de bliver lidt mere stegte, så giver du dem blot lidt længere tid. Vi serverer altid glaserede perleløg til Coq au vin, som er en helt fantastisk simreret med kylling. Men de karamelliserede løg smager godt til de fleste simreretter og gryderetter. Der er intet, som sådan en simreret, som har stået på komfuret i flere timer. Især på en lidt kølig dag. Så er det det absolut bedste. LÆS OGSÅ: Se opskrifter på nemme gryderetter Karamelliserede perleløg De karamelliserede perleløg er som sagt forrygende til gryderetter, men de er også lækre til farsbrød, frikadeller og generelt dansk mad. De minder på mange måder om brunede kartofler, som også tilberedes i en blanding af sukker og smør. Perleløgene får en god sødme, som lige er prikken over i’et til simreretter og gryderetter. Hvis du lige mangler lidt tilbehør til din gryderet, så prøv at lave sådan en omgang her. Det vil du ikke fortryde. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.