Glaserede perleløg på pande

Glaserede perleløg på pande
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

0 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på glaserede perleløg, som er tilberedt på pande i sukker, smør og fond. Det lækreste tilbehør til gryderetter.

Ingrediensliste

  • 1 glas perleløg
  • 2 spsk. sukker
  • 1,5 spsk. smør
  • 1 spsk. balsamico
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Kom perleløg over i en si og lad dem dryppe godt af (Du kan også bruge frosne perleløg. I så fald, så lad dem tø op og lad dem dryppe godt af).
  2. Varm en pande op med sukker på.
  3. Når sukkeret er smeltet (det må ikke brænde på), så tilsættes smør og det bruser en smule op.
  4. Tilsæt så perleløg og balsamico. Rør det hele godt rundt. Lad dem stege i 5-10 minutter. Tilsæt evt. lidt ekstra smør, hvis det er nødvendigt.
  5. Lad perleløgene karamellisere. Smag til med salt.
  6. Tag dem af panden og server som tilbehør med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på glaserede perleløg på pande

Glaserede perleløg på pande eller karamelliserede perleløg er det lækreste tilbehør til gryderetter. Det er samtidig mega nemt at lave og kræver blot perleløg (fra frost eller glas), sukker, smør og lidt fond eller balsamicoeddike. Perleløgene tilberedes på pande og tager ikke ret lang tid at lave. Man kan selv justere hvor meget de skal ‘steges’, da det er lidt en smagssag. Vi kan godt lide, at de er glaserede, men ikke får en for hård stegeskorpe. Er du mere til, at de bliver lidt mere stegte, så giver du dem blot lidt længere tid.

Vi serverer altid glaserede perleløg til Coq au vin, som er en helt fantastisk simreret med kylling. Men de karamelliserede løg smager godt til de fleste simreretter og gryderetter. Der er intet, som sådan en simreret, som har stået på komfuret i flere timer. Især på en lidt kølig dag. Så er det det absolut bedste.

LÆS OGSÅ: Se opskrifter på nemme gryderetter

Glaserede perleløg på pande

Karamelliserede perleløg

De karamelliserede perleløg er som sagt forrygende til gryderetter, men de er også lækre til farsbrød, frikadeller og generelt dansk mad. De minder på mange måder om brunede kartofler, som også tilberedes i en blanding af sukker og smør. Perleløgene får en god sødme, som lige er prikken over i’et til simreretter og gryderetter. Hvis du lige mangler lidt tilbehør til din gryderet, så prøv at lave sådan en omgang her. Det vil du ikke fortryde.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar