Glutenfri banankage uden mel

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en glutenfri banankage uden mel, sukker og smør. Det er vores Chunky Monkey banankage, som er perfekt til en sundere hyggestund eller som en sund snack. Kagen kan sagtens fryses ned. Et tip er at fryse den ned i stykker.

Ingrediensliste

  • 3 stk. banan
  • 4 stk. æg
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 50 g. 70% mørk chokolade
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 100 g. mandelmel
  • 3 spsk. peanutbutter

Fremgangsmåde

  1. Bananer, æg, honning blendes enten med en stavblender eller i en foodprocessor.
  2. Hældes over i en skål og herefter tilsættes mandelmel, hakket mørk chokolade og bagepulver.
  3. Herefter laves der små “kugler” af peanutbutter med en ske, som forsigtigt vendes rundt i dejen.
  4. Dejen hældes over i en lille springform, som er smurt med lidt smør eller kokosolie.
  5. Bages ved 180 grader varmluft i ca. 30-35 min.
  6. Afkøles på en bagerist.
  7. Kan pyntes med glasur eventuelt af smeltet mørk chokolade.
Bedøm denne ret

Opskrift på glutenfri banankage uden mel

Opskrift på en glutenfri banankage uden mel, smør og sukker. Den er med store stykker af peanutbutter og chokolade. Den her fik faktisk navnet Chunky Monkey Banankage og det var en af de første opskrifter, vi havde her på vores side.

Siden da er den dog også blevet rigtig mange gange. Vi elsker peanutbutter, chokolade og banankage og når det så bliver kombineret i én kage, ja så har vi altså en vinder. Det er den perfekte sunde kage, når lækkersulten sparker ind sent på eftermiddagen. Vi spiser den både som sund dessert eller som en sund og sød snack. Den smager nemlig så syndigt, at man ikke skulle tro, at den var lavet uden hvid sukker og hvedemel.

LÆS OGSÅ: Sund banankage på kun 6 ingredienser

Glutenfri banankage uden mel

Banankage uden mel

Det er faktisk muligt at lave en super lækker banankage helt uden brugen af mel. I stedet for hvedemel har vi brugt mandelmel. Her kan du lave dit eget mandelmel eller købe noget færdiglavet i butikkerne. Du får stadig en virkelig lækker og svampet banankage, selvom den er lavet uden mel, smør og sukker.

Skal jeg bruge overmodne bananer?
Ja, jo mere modne, jo bedre. Eftersom opskriften er lavet uden hvid sukker, så skal kagen have sødmen fra bananerne. Det er derfor super vigtigt, at de er godt modne og der må gerne være brune pletter på dem. Så er de nemlig så søde som overhovedet muligt. Det dur slet ikke at bruge grønne bananer, da du så ender med en kage, som overhovedet ikke smager af noget.

Vi har ofte overmodne bananer tilbage, så derfor er denne kage helt genial, hvis du skal have brugt dem i stedet for at smide dem ud.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar