Græsk kyllingebowl

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en græsk kyllingebowl med små kyllingedeller, stegte peberfrugter og hjemmelavet tzatziki. En mættende og sund bowl, som kan spises til frokost eller aftensmad.

Ingrediensliste

 • 1 pk. Mini Kyllingedeller fra De Danske Familiegårde
 • 100 g. bulgur
 • 1 stk. gul peberfrugt
 • 1 stk. grøn peberfrugt
 • 100 g. cherrytomater
 • 0,5 stk. agurk
 • 100 g. fetaost
 • 2 stk. fladbrød
 • Tzatziki

 • 200 g. græsk yoghurt
 • 0,5 fed hvidløg
 • 0,5 stk. agurk
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Start med at lave tzatziki klar.
 2. Agurken skylles og rives på groft på et rivejern.
 3. Alt væske presses ud.
 4. Bland nu revet agurk med græsk yoghurt.
 5. Hak hvidløg fint eller pres i en i hvidløgspresser.
 6. Tilsæt til din tzatziki.
 7. Smag til med salt/peber. Sæt den på køl, imens du forbereder det andet.
 8. Kog bulgur efter pakkens anvisning.
 9. Skær peberfrugter ud i strimler.
 10. Varm en pande op med lidt olie.
 11. Tilsæt peberfrugter til panden. Krydr med lidt salt og peber. Vend dem godt rundt og lad dem stege til de bliver en smule bløde.
 12. Tag dem fra på en tallerken.
 13. Sæt panden tilbage på blusset. Tilsæt lidt mere olie. Kom kyllingedellerne fra De Danske Familiegårde på panden. Vend dem godt rundt til de er lune og sprøde.
 14. Tag dem af panden.
 15. Anret dine græske kyllingebowls med spinat, halverede cherrytomater, agurk skåret i skiver, den kogte bulgur, stegte peberfrugter og kyllingedeller.
 16. Drys med smuldret feta og server med lune fladbrød og tzatziki.
Bedøm denne ret

REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med De Danske Familiegårde 

Opskrift på græsk kyllingebowl

Vi har lavet en lækker og nem græsk kyllingebowl med de stegte mini kyllingedeller fra De Danske Familiegårde. De her små kødboller bliver fast inventar i køleskabet hos os fra nu af! De er nemlig helt geniale i en travl hverdag, hvor de både kan spises til frokost eller aftensmad. De kan nydes kolde eller så kan man også lige hurtigt stege dem på en pande, som vi har gjort med dem her. Kyllingedellerne er lavet på dansk kyllingekød fra langsomtvoksende gårdkyllinger.

Her har vi brugt dem i en græsk kyllingebowl, som både er hurtig, nem og sund aftensmad. Den består af kogt bulgur, masser af grønt, stegte peberfrugter og så tzatziki og fladbrød. En virkelig god og smagfuld kombination, som vi er sikre på vil være et hit hos både store og små.

LÆS OGSÅ: Halv kylling med sød kartoffelsalat

Græsk kyllingebowl

Salatbowls med kyllingedeller

Byg-selv salatbowls er en god og hyggelig idé til enten frokost eller aftensmad. Så kan man selv bestemme hvad man vil have i sin bowl. Med de her lækre kyllingedeller fra De Danske Familiegårde, så bliver det kun endnu nemmere. De kan som sagt spises kolde eller så kan de lunes på en pande eller i ovnen. De er lavet i små mundrette bidder og så er de glutenfri og har et lavt fedtindhold. Helt geniale i en sund og travl hverdag, hvis du spørger os.

Men de kan selvfølgelig også bruges til så meget andet end som en hapser eller i en bowl, som den her. Vi har brugt dem som fyld i pitabrød og har også tilberedt dem i en tomatsauce med spaghetti til. De har så mange anvendelsesmuligheder og gør virkelig din hverdag nemmere, hvis man ikke lige selv har tid til at stå og lave kyllingedeller.

Græsk kyllingebowl

Brug kyllingedellerne i madpakken

Sådan en salatbowl her er også god som madpakke. Så kan man jo slå to fluer med et smæk. De rester, som er tilbage, kommes i em bøtte og så toppes der med de lækre kyllingedeller og en god klat tzatziki. Så behøves madpakken slet ikke at være kedelig! Og så er det samtidig en oplagt mulighed for at få sneget lidt ekstra grønt ind, hvis du er vant til at spise rugbrød til frokost.

Græsk kyllingebowl

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar