Halv kylling med sød kartoffelsalat

Halv kylling med sød kartoffelsalat
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem og sund opskrift på en halv kylling med sød kartoffelsalat. Alt i en bradepande aftensmad er den nemmeste af slagsen. Her har vi tilberedt en halv gårdkylling fra De Danske Familiegårde med bagte søde kartofler og hvidløgsdressing.

Ingrediensliste

  • 800 g. sød kartoffel
  • 750 g. Halv Gårdkylling fra De Danske Familiegårde
  • 0,5 tsk. paprika
  • 0,5 tsk. tørret timian
  • salt/peber
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g. creme fraiche
  • 1 bundt frisk persille
  • 100 g. fetaost
  • 0,5 stk. granatæble

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Skræl søde kartofler og skær dem i brede strimler.
  3. Læg den halve gårdkylling i midten på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Hæld lidt olie, salt/peber samt paprika og timian over kyllingen og smør det godt ud.
  5. Vend søde kartofler i olie, salt og peber.
  6. Sæt det hele i ovnen i 35-40 minutter. Rør undervejs rundt i søde kartoflerne.
  7. Imens du venter, så gøres granatæble klar. Del den i 4 kvarte og tag kernerne ud. Det er en fordel at gøre det i en skål med vand, så det ikke sprøjter.
  8. Hak persillen fint.
  9. Pres hvidløg med en hvidløgspresser.
  10. Bland det med creme fraiche og halvdelen af persillen. Smag til med salt/peber.
  11. Når kyllingen og kartoflerne er færdige drysses der med smuldret feta, granatæblekerner og frisk persille.
  12. Server med det samme med hvidløgsdressingen til.
Bedøm denne ret

REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med De Danske Familiegårde 

Opskrift på halv kylling med sød kartoffelsalat

Skal det være ekstra nemt til aftensmad, så skal du lave sådan en halv kylling med sød kartoffelsalat! Det hele skal bare på en bradepande og så i ovnen. Det er perfekt til de travle hverdagsaftener og kan også sagtens nydes som en lækker weekendmenu. Den halve kylling fra De Danske Familiegårde er perfekt til sådan en ret her. Den er nemlig udskåret og så har vi blot valgt at krydre den med en blanding af paprika og timian. Den halve kylling kommes på en bradepande sammen med søde kartofler, som er skåret ud som brede fritter. Det hele bages i ovnen og så toppes de bagte kartofler med granatæble, fetaost, frisk persille og en hjemmelavet hvidløgsdressing.

Det er sund og nem aftensmad. Præcis som vi elsker det! Det er sådan nogle retter her, som er med til at gøre det nemt og overskueligt at spise sundt i hverdagen. Og har du endnu ikke prøvet den halve kylling fra De Danske Familiegårde, så har du det til gode! Det lækre ved denne udskæring er, at du får masser af smag og så er den på ingen måde tør.

LÆS OGSÅ: Crispy chicken med grøntsagssauce

Halv kylling med sød kartoffelsalat Halv kylling med sød kartoffelsalat

Alt i en bradepande

Sådan en alt i en bradepande aftensmad er genial i en travl hverdag. Der er minimal forberedelsestid og så passer retten stort set sig selv i ovnen. Imens det er i ovnen, så røres der en nem dressing sammen med frisk hvidløg, creme fraiche og persille. Så det er sådan en ret, hvor man ikke skal stresse og hvor man udnytter tiden bedst muligt. Er du ikke til søde kartofler, så kan retten også laves med almindelige kartofler eller rodfrugter, som butikkerne også bugner med lige nu.

Det geniale ved den her ret er, at den halve kylling og søde kartoflerne skal have lige lang tid i ovnen. I forhold til en hel kylling, så er den her udskæring af en halv gårdkylling mega smart, da den er hurtigere at tilberede. Den passer derfor perfekt til en hverdagsaften.

Halv kylling med sød kartoffelsalat

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar