Grankogle-romkugler

Opskrift til stk. Opskrift til 6 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på de virale grankogle-romkugler. Pyntet som de fineste julegrankogler med sne på toppen. Så fin en julekage.

Ingrediensliste

 • 50 g. mørk chokolade
 • 0,75 dl. piskefløde
 • 450 g. kagerester
 • 0,5 tsk. vaniljesukker
 • 3,5 spsk. hindbærmarmelade
 • 2 spsk. romessens
 • 15 g. bagekakao
 • 75 g. coco pops
 • 3 spsk. flormelis

Fremgangsmåde

 1. Hak mørk chokolade groft.
 2. Put chokolade og fløde i en lille gryde. Varm det op ved lav varme. Lad det smelte sammen til en ensartet masse. Tag herefter gryden af varmen og lad det køle af.
 3. Placer alle dine kagerester i en stor skål. Smuldr alle resterne.
 4. Tilsæt hindbærmarmelade, vaniljesukker, romessens (hold lige lidt med essensen og smag til løbende), kakaopulver og chokoladeblandingen, som du har lavet. Ælt det hele godt sammen, til du får en ensartet masse. Du kan også bruge k-spaden på en røremaskine eller en foodprocessor til at blande det hele. Hvis den virker for tør, så tilsæt lidt mere fløde.
 5. Smag massen til med romessens. Der kan være forskel på hvor meget man gerne vil have den til at smage af rom og hvor kraftige de forskellige essenser er.
 6. Del dejen i klumper. Form hver klump, så den får form som en grankogle. Hvor den er tyk i bunden og bliver tyndere i toppen.
 7. Fordel så coco pops flagerne rundt langs.
 8. Drys til sidst med flormelis igennem en trådsi.
 9. Sæt dem på en tallerken og sæt på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på grankogle-romkugler

Vi var nødt til at hoppe på trenden med grankogle-trenden! Derfor har vi lavet de fineste grankogle-romkugler. Romkugler forklædt som sneklædte grankogler. De er simpelthen så fine og man kan da ikke undgå at komme i julestemning af dem. Vi har set de her grankogler overalt på Instagram og Tiktok, men hvor selve fyldet er lavet på flødeost og knuste kiks. Vi tænkte dog, at vi bedre ville kunne lide dem sådan her, hvor det er en base af trøffelmus eller romkugle. Og hold op hvor blev de bare gode! Men vi elsker også romkugler, så vi vidste godt, at de ville blive en stor succes.

LÆS OGSÅ: Se flere juleopskrifter her

Grankogle-romkugler

Opskrift på grankogler af romkugle

Vi synes helt sikkert, at du skal prøve den her opskrift på grankogler af romkugle. Især hvis du er en lige så stor sucker for romkugler og træstammer som os. Og så kan man jo samtidig få brugt kagerester. Et godt tip er nemlig at gemme kagerester løbende i fryseren. Hvis vi lige har en rest chokoladekage, drømmekage osv., som vi ikke får spist, så ryger det i fryseren i en pose. Når vi så har samlet nok, så tager vi alle resterne op og laver dem til romkugler eller træstammer. Og i dette tilfælde.. til grankogle-romkugler.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Tags anvendt i denne opskrift

JulekagerJulVegetariskEfterårVinter

Kommentarer

  1. Hej Lykke,

   De skal opbevares på køl. Hvis de ikke skal spises med det samme, så vent evt. med at komme coco pops på, da de vil blive lidt bløde på køl 🙂

   Kh

Skriv en kommentar