Grøn bønnesalat med rødløg Grøn bønnesalat med rødløg Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 5 minutter Samlet tid 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en hurtig, grøn bønnesalat med rødløg vendt i en lækker og smagfuld dressing. Nemt tilbehør, som kan serveres til aftensmad. Ingrediensliste Bønnesalat 400 g. grønne bønner 1 stk. rødløg Dressing 0,5 tsk. tørret oregano 1 tsk. dijonsennep 2 spsk. citronsaft 1 spsk. akaciehonning salt/peber Fremgangsmåde Hvis du bruger friske grønne bønner, så skæres enderne af. Kom vand og salt i en gryde. Bring i kog. Når vandet koger, så kommer du bønnerne i. Tag herefter gryden af med det samme. Lad bønnerne ligge 2-3 minutter i vandet. Hæld vandet fra og lad bønnerne køle af. Skræl rødløg og snit i tynde skiver. Vend rødløg og bønner sammen. Kom alle ingredienserne til dressingen sammen i en bøtte eller tomt syltetøjsglas. Ryst det godt sammen. Smag til med salt/peber. Vend dressingen sammen med bønnerne og rødløg. Anret på en tallerken eller et fad. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på grøn bønnesalat med rødløg En nem og hurtig grøn bønnesalat med rødløg og en smagfuld dressing. Nogle gange behøves det slet ikke at være kompliceret, for at det skal være godt. Den her grønne bønnesalat laver vi ofte, hvis vi lige mangler et eller grønt, som vi kan servere til aftensmaden. Bønnerne blanceres kort og så vendes de med en hurtig dressing og tyndskåret rødløg. Det er den dejligste kombination, som smager godt til boller i karry, bolognese, lasagne eller bare et stykke godt kød. Du kan bruge både friske eller frosne grønne bønner. Vi kan godt lide de friske bønner, da man kan få lidt mere bid i dem end i frosne bønner. Vi koger vand op med salt. Når vandet koger, så kommes bønnerne i og de blanceres kort, så de stadig har bid i sig. Men du kan sagtens bruge frosne bønner også. Det er også en billigere løsning. LÆS OGSÅ: Klik her for at se alle vores opskrifter på bønnesalater Den bedste grønne bønnesalat Det her er en af de bedste og nemmeste måder at lave en grøn bønnesalat på. Det bedste ved den er, at den ikke kræver mange ingredienser eller lang tid at lave. Ofte er det også de mest simple ting, som smager bedst. Vi har ofte grønne bønner på ugens indkøbsliste. Så hvis vi føler, at der lige er en dag, hvor vi mangler noget grønt til aftensmaden, så laver vi den her. Dressingen er lavet på citronsaft, lidt akaciehonning, sennep og salt og peber. Det er sådan en hurtig sennepsdressing, som lige giver det sidste til bønnerne. Rødløg skæres i tynde skiver og vendes også rundt. Alternativt kan du bruge almindelige hvide salatløg, skalotteløg eller syltede rødløg. Løg giver bare sådan en god balance til bønnerne og dressingen. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.