Rösti sandwich med kylling

rösti sandwich med kylling og hytteost

Rösti sandwich med kylling

Opskrift til personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker rösti sandwich med kylling og hytteostblanding. En nem, mættende og sund sandwich lavet uden brød, men i stedet med rösti.

Ingrediensliste

  • Rösti

  • 3 æg
  • 165 g. kartofler
  • 165 g. gulerødder
  • 1/2 bundt persille
  • Salt
  • 80 g. havregryn
  • Hytteostblanding

  • 100 g. hytteost
  • 1/2 bundt persille
  • 1/4 rødløg
  • 20 g. soltørrede tomater
  • Andet

  • 30 g. salat
  • 280 g. kyllingebryst

Fremgangsmåde

  1. Riv kartofler og gulerødder.
  2. Dræn det godt med hænderne og kom det i en skål. Jo bedre det drænes, jo sprødere bliver ens rösti.
  3. Bland æg, hakket persille, salt og havregryn i.
  4. Lad det stå og trække i 10 minutter.
  5. Opvarm en pande med rigeligt olie. Form flade rösti med hænderne (der bliver ca. 6-8 styks) og steg dem til de er gyldne på begge sider. Læg dem på et stykke køkkenrulle, så det kan suge fedtet.
  6. Steg herefter kyllingebryst.
  7. Imens kyllingen steger skal hytteostblandingen laves.
  8. Hak persille, rødløg og soltørrede tomater fint. Bland hytteost deri.
  9. Lav din sandwich med en rösti, salat, kylling, hytteostblanding og igen en rösti.

Bedøm denne ret

Opskriften er lavet i samarbejde med KitchenAid

Opskrift på rösti sandwich med kylling

I samarbejde med Kitchenaid får du her opskriften på den lækreste rösti sandwich med kylling og hytteost. Det er en nem måde at få brugt grøntsagsrester på en sund og lækker måde. Denne rösti sandwich kan spises til frokost eller aftensmad.

LÆS OGSÅ: Falafler

Vi har i opskriften brugt Kitchenaid Omnifood-tilbehørssæt. Her får man både rivejern og kødhakker. I denne opskrift har vi brugt rivejernet, som er nemt at sætte på sin Kitchenaid Standmixer. Den gør det nemt og hurtigt at rive kartofler og gulerødder til opskriften. Hvis du vil læse mere om tilbehøret, så kan du trykke lige her.

rösti kartofler og gulerødder

Hvilke grøntsager kan jeg bruge til rösti?

Du kan i princippet bruge stort set alle slags grøntsager til rösti. Vi elsker kombinationen af kartofler, gulerødder og persille. Det er nemlig ofte det vi har tilbage i grøntsagsskuffen, når ugen er omme. Men du kan også sagtens bruge blomkål, broccoli, spidskål eller hvad der ellers gemmer sig i grøntsagsskuffen. Det er en god måde at få brugt rester, så man undgår at skulle smide dem ud. Det vigtigste er blot, at man husker at få klemt noget af væsken ud af grøntsagerne, når de er revet. Så får du nemlig de sprødeste og bedste rösti.

rösti steges

Hvilken olie skal jeg stege i?

Vi steger altid i vegetabilsk olie som rapsolie eller solsikkeolie. Men du kan også stege dem i olivenolie eller kokosolie (husk blot at bruge en smagsneutral kokosolie, som ikke smager af kokos). Vi synes, at olie giver en sprødere rösti end hvis man stegte dem i smør eller margarine. Men om man bruger rapsolie eller solsikkeolie, det har ingen betydning.

rösti sandwich med kylling

Du kan lave dine rösti sandwich i god tid

Hvis du er i tidspres, så kan du sagtens lave dine rösti i god tid. Inden servering luner du dem i ovnen og fylder dem med fyld. De mister lidt af sprødheden, men de er stadigvæk super gode.

LÆS OGSÅ: Rösti med gulerødder og persille

röstisandwich med kylling

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også påInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

    1. Hej Mette,

      Sørg for at lade dejen hvile, så havregrynene binder sig til æg og grøntsager. Sørg også for at stege i nok olie 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag