Grøntsagsblinis med lakserilette

grøntsagsblinis med lakserilette
Opskrift til stk. Opskrift til 8 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på grøntsagsblinis med lakserilette. En god idé til en lækker appetizer, til tapas eller som en lille forret.

Ingrediensliste

  • Grøntsagsblinis

  • 75 g. kartoffel
  • 50 g. gulerod
  • 0,5 stk. rødløg
  • 2 stk. æg
  • 45 g. hvedemel
  • salt/peber
  • Lakserilette

  • 150 g. varmrøget laks
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 1 tsk. citronsaft
  • 0,25 stk. rødløg
  • 0,25 bundt purløg
  • 0,25 bundt frisk dild
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Hak dild og purløg fint. Skær rødløg i små fine tern.
  2. Smuldr laksen i en skål og tilsæt creme fraiche og citronsaft.
  3. Rør dild, purløg og løg i laksen. Smag til med salt og peber. Hvis den virker lidt for tør, så tilsæt lidt ekstra creme fraiche. Sæt laksen på køl, imens du laver grøntsagsblinis.
  4. Skræl gulerod og kartoffel. Riv dem på et rivejern. Den angivne vægt er i revet vægt.
  5. Hak rødløg fint.
  6. Bland rødløg, gulerod og kartoffel med æg, hvedemel og lidt salt og peber.
  7. Varm en pande op med olie eller smør (gerne rigeligt).
  8. Lav små klatter af dejen på panden. Lad dem stege ca. 1-2 minutter på hver side eller til de er gyldne.
  9. Lad dem dryppe af på en tallerken med et stykke køkkenrulle på.
  10. Anret dine grøntsagsblinis med lakserilette på toppen.
  11. Pynt evt. med lidt radise, purløg eller frisk dild.
  12. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på grøntsagsblinis med lakserilette

Her får du opskriften på grøntsagsblinis med lakserilette, som er en super idé til en lille appetizer eller forret. De er også rigtig fine som en større del af et tapasbord. Selve lakseriletten er lavet på varmrøget laks, creme fraiche og masser af lækre krydderurter. Det giver en virkelig god laksemousse.

Som bund har vi lavet en grøntsagsblinis. Den er lavet på gulerod, kartoffel og rødløg og giver en sprød bund til den lækre laks. Du kan også sagtens bruge squash i stedet for gulerod eller alm. løg i stedet for rødløg.

LÆS OGSÅ: Bagte søde kartofler med feta

grøntsagsblinis med lakserilette

Blinis til tapas

Vi elsker at lave blinis til tapas eller som en lille forret, hvis vi skal spise med familien eller have veninder på besøg. De er altid et kæmpe hit på sådan et sommertapasbord. Og så er det jo bare altid lækkert med laks.

Du kan også bruge denne lækre lille snack som en appetizer til fest, nytår eller reception, hvis du selv skal stå for maden. Du kan lave lakseriletten og dejen til dine blinis klar inden, men vi anbefaler, at du først steger dem inden servering, da de så er sprødest.

Kan jeg bruge andet end laks?
Ja, du kan også lave denne lille anretning med tun i stedet. Brug tun fra dåse og byt det ud med den varmrøget laks.

Kan jeg udelade de friske krydderurter?
Vi anbefaler, at du i hvert fald bruger én af de krydderurter vi har brugt i opskriften. Det giver bare en virkelig god smag og friskhed til din lakserilette at bruge friske krydderurter.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar