Guldkarameller

Guldkarameller
Opskrift til stk. Opskrift til 50 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavede Toms guldkarameller. Chewy, hjemmelavede karameller, som er overtrukket med mørk chokolade.

Ingrediensliste

 • 2,5 dl. piskefløde
 • 125 g. sukker
 • 60 g. glukosesirup
 • 200 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

 1. I en gryde vejes alle ingredienserne af.
 2. Lad dem herefter komme op at koge ved lav-middel varme. Lad det småsimre i ca. 40-50 minutter. Det kræver tålmodighed, men undervejs vil farven skifte.
 3. De er færdige, når den er gylden og begynder at slippe grydens bund. Når den begynder at slippe bunden, så skal den lige have 3-5 min. mere. Hvis du har et sukkertermometer, så kan du tjekke temperaturen. Den skal være omkring 121-122 grader. Du kan også tjekke det ved at tage lidt af karamellen over på en tallerken med en ske. Hvis den kan samles til en kugle, så er den klar.
 4. Hæld massen over i en bradepande, som er beklædt med bagepapir. Lad det hele køle af i 30-45 minutter. Skær massen ud i små stykker og tril karamellen til kugler.
 5. Placer karamellerne på en tallerken, hvor der lige er lagt noget bagepapir på.
 6. Sæt karamellerne på køl i 1 time, så de får lov til at sætte sig helt.
 7. Hak chokolade groft. Smelt over vandbad eller i mikroovnen.
 8. Vend karamellerne i chokoladen og placer dem tilbage på bagepapiret.
 9. Sæt dem på køl igen, så chokoladen kan sætte sig.
Bedøm denne ret

Opskrift på guldkarameller

Lav dine helt egne hjemmelavede guldkarameller med karamelmidte og chokoladeovertræk. Det er faktisk super nemt helt selv at lave de her lækre karameller. De består af kun 4 ingredienser og så kan man pynte dem med lidt spiseligt guldstøv, hvis det skal være ægte ‘guld’ karameller. Karamellerne kan nydes som lidt lækkert til kaffen, som fredagsslik eller på årets juleslikfad i december.

Vi elsker små projekter i weekenderne. Sådan nogle projekter, som er hyggelige at lave sammen med venner, familie eller med børn i køkkenet. Og sådan en omgang her egner sig perfekt som et hyggeligt weekendprojekt. De kræver få ingredienser, men der er alligevel lidt arbejde i det, da man skal have trillet alle kuglerne.

LÆS OGSÅ: Bailey’s trøfler

Guldkarameller

Hjemmelavede karameller med chokolade

Vores inspiration er kommet fra de klassiske Toms guldkarameller. En chewy og lækker karamelmidte, som er overtrukket med mørk chokolade. Er du mere til en anden slags chokolade, så kan du også bruge lys eller hvid chokolade. Vi har også pyntet nogle af karamellerne med spiseligt guldstøv, da vi synes det lige giver lidt ekstra til udseendet. Og så er det jo GULD-karameller, så der må gerne være lidt ekstra glamourøst over dem.

Guldkarameller

Toms karameller opskrift

Vi elsker at prøve at genskabe klassikere som Toms karameller. Det gør bare, at det er lidt ekstra sjovt at lave, da det er noget man kender. Vi synes selv, at de her hjemmelavede, nemme karameller er så lækre. De får den samme chewy konsistens, som Toms karameller har og så er chokoladeovertrækket lige prikken over i’et.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar