Gyoza med svinekød

Gyoza med svinekød
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

40 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på gyoza med svinekød. Lækre og smagfulde, japanske dumplings med svinekød og masser af smag.

Ingrediensliste

  • Fyld

  • 300 g. hakket svinekød
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. løg
  • 0,5 bundt frisk forårsløg
  • 2 cm. frisk ingefær
  • 3 spsk. sojasauce
  • 1 tsk. sesamolie
  • 1 tsk. sukker
  • salt/peber
  • Andet

  • 1 pakke gyoza dej
  • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • Dressing

  • 0,5 dl. sojasauce
  • 2 tsk. sesamfrø
  • 1 tsk. sesamolie
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. hvidvinseddike

Fremgangsmåde

  1. Hak løg, hvidløg og forårsløg fint. Riv ingefær fint.
  2. Bland hakket svinekød med løg, hvidløg, forårsløg, ingefær, sojasauce, sesamolie, sukker samt lidt salt og peber.
  3. Rør dressingen sammen. Smag evt. til med mere sukker eller hvidvinseddike alt efter hvor sød/syrlig du vil have den. Sæt din dressing til side imens du laver dine gyozaer.
  4. Tag gyoza-papiret. Placer en teske fyld på midten. Fugt kanterne med koldt vand og fold dem. Se evt. denne video her af hvordan man folder dem.
  5. Fold alle dine gyozaer og placer dem på en tallerken, som du får foldet dem.
  6. Varm en pande op med olie.
  7. Placer alle dine gyozaer med bunden nedad på panden. Lad dem stege ved mellem varme i ca. 3-5 minutter. Tilsæt 1 dl. vand (pas på, det kan godt sprøjte en smule pga. den varme olie). Læg et låg over panden og lad dem dampe under låg i ca. 3-5 minutter.
  8. Lad bunden af gyozaerne blive godt sprød.
  9. Anret dem på et fad. Drys evt. med finthakket forårsløg og sesamfrø.
  10. Server dem med det samme sammen med din sauce.
Bedøm denne ret

Opskrift på gyoza med svinekød

Du er nødt til at prøve de her lækre, hjemmelavede gyoza med svinekød! De smager simpelthen så godt og er faktisk slet ikke svære at lave. Vi bruger færdiglavet gyozadej, som man dog nok skal i et asiatisk supermarked for at hente. Måske du er heldig at et større supermarked som Bilka, Irma eller noget i den dur har det, men ellers har et asiatisk supermarked det 100%.

Du kan også sagtens lave din egen gyozadej. Det har vi prøvet og vi må være ærlige at indrømme, at det altså i en travl hverdag bare er lidt nemmere at købe dejen færdiglavet. Så skal man blot lave fyldet og forme dem og det tager i sig selv også et stykke tid. Så hellere spare lidt tid på den front.

Vi har fyldt de her lækre japanske dumplings med fyld af svinekød, løg, hvidløg og forårsløg. Tricket bag dem er, at man ikke steger kødet på forhånd. Så er de nemmere at forme og så bliver fyldet heller ikke tørt, når de steges.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på asiatisk mad

Gyoza med svinekød

Japanske dumplings

Gyoza er de her lækre, japanske dumplings. De bliver stegt på en pande i olie og herefter dampet. Så de får sådan en god sprød bund. De kan laves med alverdens fyld, men vi har valgt at lave dem med hakket svinekød. Du kan dog også sagtens bruge hakket kyllingekød eller forsøge med en vegetarisk udgave. Her ville vi nok bruge nogle svampe i stedet.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hejsa, kan man lave gyozaerne dagen før eller tidligere på dagen og så bare varme dem op senere, når de skal serveres?

    1. Hej,

      Ja det kan man godt. Placer dem på et fad (og sørg for, at der ikke bliver fugtigt. Læg evt. et viskestykke om) 🙂

      Kh

  2. Super tak! Bare lige for at være sikker, betyder det så at jeg godt kan stege/dampe dem helt færdige dagen inden jeg serverer dem, så længe de ikke bliver fugtige efter de er tilberedt?

Skriv en kommentar