Hakkebøffer i fad med champignonsauce og bacon Hakkebøffer i fad med champignonsauce Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en lækker omgang hakkebøffer i fad med champignonsauce, bacon og grønt på toppen. Serveret med nye danske kartofler. Ingrediensliste 800 g. hakket oksekød salt/peber 3 fed hvidløg 2 stk. løg 250 g. champignon 1 dl. hvidvin 2 dl. vand 1 stk. grøntsagsbouillonterning 1 spsk. sojasauce 3 dl. piskefløde sovsekulør salt/peber Andet 1 kg. kartoffel 1 pk. bacon i skiver 0,5 bundt frisk persille 0,5 bundt forårsløg Fremgangsmåde Start med at klargøre kartofler. Skræl dem, hvis nødvendigt. Vi bruger nye danske kartofler, som er klargjort. Kom kartoflerne op i en gryde og dæk med vand. Bring kartoflerne i kog, tilsæt salt og skru herefter ned. Lad dem simre i 25-30 minutter alt efter tykkelsen til de er møre. Del hakket oksekød i portioner og form til bøffer. Krydr med salt/peber på begge sider og sæt til side. Pres hvidløg i en hvidløgspresser. Hak løg fint. Rens champignon og skær i skiver. Find et ildfast fad frem. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Varm en pande op med fedtstof. Steg kort bøfferne af på begge sider, så de blot lige får stegeskorpe. Placer dem i det ildfaste fad. Sæt panden tilbage på blusset. Tilsæt evt. lidt ekstra fedtstof. Kom løg, hvidløg og champignon på panden. Lad det sautere under omrøring til det afgiver lidt væske og får lidt farve. Krydr med salt/peber og fordel det herefter i fadet med bøfferne. Sæt panden tilbage på blusset. Kom hvidvin på panden og lad det koge en smule ind. Tilsæt herefter vand, smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand inden), sojasauce, piskefløde samt et par dråber sovsekulør (kan udelades for en lysere sauce). Pisk det hele godt sammen og bring det i kog. Hvis du gerne vil have saucen lidt tykkere, så kan den jævnes med enten hvedemel eller majsstivelse, som er pisket op i lidt vand. Smag til med salt/peber. Fordel herefter saucen i fadet med bøfferne og de stegte grøntsager. Sæt fadet i den forvarmet ovn i 15-20 minutter. Imens klargøres bacon på en bageplade med bagepapir. Fordel skiverne med lidt mellemrum. Når der er ca. 10 minutter af tiden tilbage på bøfferne, så sættes bacon ind i ovnen, så det er færdigt samtidig. Hak forårsløg og persille fint. Hæld vandet fra de færdigkogte kartofler. Tag hakkebøffer og bacon ud af ovnen. Fordel bacon ovenpå eller server ved siden af. Server dine hakkebøffer i fad med kogte kartofler, forårsløg og persille. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 4 favoritter, når vi laver denne ret: Fiskars pande Køb her Fiskars gryde Køb her Ildfast fad, sort Køb her Fiskars kokkekniv Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på hakkebøffer i fad med champignonsauce En omgang lækre og saftige hakkebøffer i fad med champignonsauce og bacon. Serveret med nye danske kartofler, så bliver sådan en hakkedreng altså ikke meget bedre! Sådan noget klassisk dansk mad er så lækkert. Og selvom vi gerne mikser forskellige verdenskøkkener i løbet af en uge, så er det nu altid lækkert med en dansk hakkebøf. Her har vi lavet den i en lidt anderledes version, da hakkebøfferne er lavet i fad. Udover hakkebøffer lavet af hakket oksekød, så er der også en smagfuld champignonsauce. Og det hele er toppet med sprød bacon samt persille og forårsløg. Det er en virkelig nem ret at lave og så giver det for os noget ro, når retten tilberedes det sidste stykke tid i ovnen. Det er så rart, at det bare lige passer sig selv. Så kan man få ordnet det sidste tilbehør, få ryddet op og dækket bord. Det gør aftensmaden lidt mindre stressende og sådan nogle retter elsker vi. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på retter i fad Bøf af hakket oksekød i fad Når du skal lave en bøf af hakket oksekød i fad, så er det vigtigt at vælge noget hakket kød med en høj fedtprocent. Sådan får man nemlig den mest saftige bøf. Vælg gerne kød som har minimum 8-12% fedt. Bliver det under 8%, så er der en større risiko for, at de bliver tørre. Men det er selvfølgelig en smagssag og du vælger bare det, som du bedst kan lide. Vi har serveret bøfferne med nye danske kartofler til. Det er super lækkert her om sommeren, når man kan få de lækre danske kartofler. Der er intet, der slår sådan en kogt ny kartoffel. Men du kan også servere retten med ris, kartoffelmos eller noget tredje til. Igen, så er det en smagssag. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.