Hakkebøffer i fad med ovnbagte kartoffelbåde

hakkebøffer i fad

Hakkebøffer i fad

Opskrift til personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Opskrift på saftige hakkebøffer i fad med løg, hvidløg, porrer og rød peberfrugt med ovnbagte kartoffelbåde. En nem og hurtig hverdagsret, som har masser af god smag.

Ingrediensliste

  • Hakkebøffer i fad

  • 500 g. hakket oksekød
  • 30 g. margarine
  • Salt/peber
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. timian
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 porre
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 500 g. kartofler
  • 1/2 dl. raps- eller solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Skyl kartofler og skær dem i både. Vend dem med olie og salt og bag dem i ovnen i 30 minutter ved 200 grader varmluft.
  2. Opvarm en pande med margarine.
  3. Form 4 bøffer.
  4. Steg dem ved høj varme, så de bare lige får stegeskorpe.
  5. Læg dem i et ildfast fad.
  6. Snit nu hvidløg, løg, peberfrugt og porrer i strimler.
  7. På panden steges løg og hvidløg ved middel varme. Herefter tilsættes peberfrugt og porrer.
  8. Tilsæt nu salt, peber, paprika og timian.
  9. Tilsæt dåsen med hakkede tomater og madlavningsfløde. Kog hurtigt saucen op og smag den til med salt og peber.
  10. Hæld saucen med grøntsagerne over i fadet med bøfferne.
  11. Sæt fadet i ovnen i 30-35 minutter.
  12. Server med de ovnbagte kartoffelbåde.

Bedøm denne ret

Opskrift på hakkebøffer i fad med ovnbagte kartoffelbåde

Her får du opskriften på en virkelig nem hverdagsret, som ikke kræver langtid i køkkenet. Retten består af hakkebøffer der lynsteges på panden og kommer i et fad, hvorefter en krydret tomatflødesauce med løg, hvidløg, peberfrugt og porrer hældes over. Hertil serveres ovnbagte kartoffelbåde. En rigtig god opskrift på nem aftensmad.

Hakkebøffer i fad er en ret du selv kan sætte dit præg på. Du kan sagtens udskifte grøntsagerne i saucen med andre, hvis du foretrækker nogle andre eller hvis du lige har noget andet i køleskabet. Det kan være alt fra squash, aubergine, champignons, spinat eller andet.

Skal man bruge hakket oksekød?

Det gode ved retten er, at du kan udskifte hakkebøfferne med det du foretrækker. Vi forestiller os også, at retten vil være god med kylling, koteletter eller andet kød. Ligeledes kan du også serveres ris eller kartoffelmos til retten i stedet for ovnbagte kartofler.

LÆS OGSÅ: One pot kylling i karry med ris

hakkebøffer i fad

Følger du med på vores Facebookside? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag