Hakkebøffer i fad med porrer og bacon

Hakkebøffer i fad med porrer og bacon
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hakkebøffer i fad med porrer og bacon i en cremet flødesauce med parmesan. Server med frisk pasta til.

Ingrediensliste

  • Fyld

  • 500 g. hakket oksekød
  • 150 g. bacon i tern
  • 2 stk. porre
  • 2 stk. rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • Sauce

  • 1 dl. hvidvin
  • 5 dl. madlavningsfløde
  • 40 g. parmesan
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • salt/peber
  • Tilbehør

  • 400 g. frisk pasta
  • 0,5 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Del hakket oksekød i portioner og form til bøffer. Krydr med salt/peber på begge sider og sæt til side.
  2. Pres hvidløg i en hvidløgspresser. Hak rødløg fint. Rens porrer og skær i tynde skiver.
  3. Find et ildfast fad frem. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  4. Varm en pande op uden fedtstof.
  5. Tilsæt bacontern til panden og lad dem stege under omrøring til de er sprøde og gyldne. Tag dem herefter fra på en tallerken.
  6. Sæt panden tilbage på blusset.
  7. Steg kort bøfferne af på begge sider, så de blot lige får stegeskorpe. Placer dem i det ildfaste fad.
  8. Sæt panden tilbage på blusset. Tilsæt evt. lidt ekstra fedtstof.
  9. Kom rødløgløg, hvidløg og porrer på panden. Lad det sautere under omrøring et par minutter. Krydr med salt/peber og fordel det herefter i fadet med bøfferne.
  10. Sæt panden tilbage på blusset.
  11. Kom hvidvin på panden og lad det koge en smule ind.
  12. Tilsæt herefter madlavningsfløde, fintrevet parmesan og smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand inden).
  13. Pisk det hele godt sammen og bring det i kog. Hvis du gerne vil have saucen lidt tykkere, så kan den jævnes med enten hvedemel eller majsstivelse, som er pisket op i lidt vand.
  14. Smag til med salt/peber.
  15. Fordel herefter saucen i fadet med bøfferne og de stegte grøntsager. Fordel bacon ovenpå.
  16. Sæt fadet i den forvarmet ovn i 15-20 minutter.
  17. Kog frisk pasta, så det passer med, at det er færdigt samtidig med hakkebøfferne.
  18. Server det hele sammen med finthakket persille på toppen.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 4 favoritter, når vi laver denne ret:

Ildfast fad, sort

Køb her

Fiskars pande

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på hakkebøffer i fad med porrer og bacon

En lækker og nem omgang hakkebøffer i fad med porrer og bacon, som er i en cremet flødesauce med parmesan. Vi serverede retten med en omgang frisk pasta og det var bestemt ikke sidste gang, at vi skulle have det. Det smager så lækkert og er en genial og anderledes måde at lave hakkebøffer i fad på. Vi elsker sådan nogle retter her, hvor der skal forberedes minimalt og så smides det hele i et fad og det får lov til at passe sig selv. Hakkebøfferne bliver mere saftige og får mere smag og så kan man samtidig lave en god sauce.

Som sagt, så serverede vi det med frisk pasta til. Det smagte overraskende godt! Men er du mere til en omgang kogte kartofler eller ris til, så laver du jo bare det. Men porresaucen med bacon og de saftige hakkebøffer smagte virkelig skønt til sådan en omgang frisk pasta.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på hakket oksekød i fad

Hakkebøffer i fad med porrer og bacon

Hakket oksekød i fad

Det er en nem måde at lave hakket oksekød i fad på også. Vi er generelt blevet ret så store fans af at lave retter som denne, da man nemt kan trylle en pakke hakket oksekød om til det lækreste måltid. Måske du også har en tendens til at lave de samme to-tre retter med hakket oksekød? Så håber vi i hvert fald, at det her kan give dig inspiration til at prøve noget nyt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar