Hakket oksekød i fad med kartoffel og grøntsager Hakket oksekød i fad med kartoffel og grøntsager Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 1 time og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på hakket oksekød i fad med kartoffel, grøntsager, mornaysauce og ost. En dejlig hverdagsret med masser af grøntsager. Ingrediensliste Kødsauce 2 stk. løg 4 fed hvidløg 300 g. gulerod 1 stk. squash 1 stk. aubergine 500 g. hakket oksekød 40 g. tomatpure 500 g. hakkede tomater på dåse 3 tsk. paprika 2 tsk. stødt spidskommen 2 tsk. tørret oregano 1 stk. grøntsagsbouillonterning salt/peber Mornaysauce 1,5 spsk. smør 1,5 spsk. hvedemel 3 dl. mælk 0,5 tsk. stødt muskatnød 0,5 pk. frisk mozzarella salt/peber Andet 4 stk. bagekartoffel 0,5 pk. frisk mozzarella Køb alle ingredienser på Nemlig Fremgangsmåde Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødder og riv gulerødder og squash groft på et rivejern. Skær enderne af aubergine og skær herefter i små tern. Varm en gryde op med fedtstof. Tilsæt alle grøntsagerne. Lad det sautere til grøntsagerne bliver bløde. Tilsæt så hakket oksekød. Rør godt rundt og lad det få farve over det hele. Tilsæt så tomatpure og vend det godt rundt. Lad det stege kort af. Tilsæt så hakkede tomater, smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand inden), krydderier og salt/peber. Tilsæt også et lille skvæt vand. Bring det i kog. Når det koger, så skrues der ned og det får lov til at simre, imens du gør det resterende klar. Nu til bechamelsaucen. Smelt smør i en gryde. Tilsæt hvedemel, når smør er smeltet og pisk med et piskeris, så der dannes en “melbolle”. Du kan evt. tage gryden af blusset, når du gør dette. Tilsæt nu lidt mælk ad gangen samtidig med, at der piskes. Fortsæt indtil alt mælk er tilføjet. Lad det hele koge op, så saucen bliver tyk. Tilsæt mozzarella og lad det smelte i saucen. Smag til med muskatnød samt salt/peber. Sæt saucen til side. Skræl kartofler og skær i tynde skiver. Drys kartofler med lidt salt, så noget af væden trækker ud. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Find et ildfast fad. Smør det med lidt smør eller olie. Fordel kødfyldet i bunden. Top med de tynde skiver af kartofler, så de overlapper hinanden. De må gerne ligge i flere lag. Hæld bechamelsaucen udover. Sæt fadet ind i den forvarmet ovn og giv det 20 minutter. Tag herefter fadet ud. Drys med ost og giv det 25 minutter mere. Tag fadet ud og lad det trække 10 minutter, så retten lige kan samle sig inden servering. Hvis den serveres brandvarm, så kan den godt være lidt vandet. Så det er vigtigt, at den får lov til at trække. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret: Fiskars gryde Køb her Ildfast fad, sort Køb her Fiskars kokkekniv Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på hakket oksekød i fad med kartoffel og grøntsager En omgang hakket oksekød i fad med kartoffel og masser af grøntsager! Hvis du bare vil skrue op for det grønne, men samtidig have en ret, som er snasket og lækker, så skal du lave denne. Den er hurtigt blevet en favorit herhjemme, fordi man simpelthen kan tilsætte lige præcis de grøntsager, som man har. Alle grøntsagerne tilsættes til kødfyldet, som ligger i bunden. Ovenpå kødfyldet lægges der tynde skiver af kartofler og det hele overhældes med hjemmelavet mornaysauce og ost. En slags moussaka, men bare med endnu mere grønt. Det er en dejlig hverdagsret eller sådan en rigtig søndagsret, hvor man skal have ryddet ud i grøntsagsskuffen. Det er også en børnevenlig ret, som begge vores børn elsker. Sådan nogle retter her går man i hvert fald ikke galt i byen med. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på retter i fad her Kartoffelfad med oksekød og grøntsager Det er det lækreste kartoffelfad med oksekød og grøntsager. Kartoflerne skæres i helt tynde skiver og placeres ovenpå kødfyldet, så de overlapper hinanden. Som sagt, så minder det meget om Moussaka, som også er kødfyld, som toppes med kartofler og mornaysauce. Forskellen her er blot, at vi har lavet kødfyldet med masser af grøntsager og krydderier. Faktisk er der lige så mange grøntsager, som der er kød. Så det er virkelig en god og nem måde at få en masse grønt ind i hverdagsmaden på. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.
Hvor meget vand er et lille skvæt? Og er det mozarella i kugle form eller den revne slags på pose? Svar
Hej, Vi plejer bare lige at komme vand i dåsen, hvor de hakkede tomater har været, så vandet lige får det sidste med. Omkring 0,5 – 1 dl. Og ja, mozzarella i kugle 🙂 Kh Svar