Hasselnøddesmåkager Hasselnøddesmåkager Opskrift til 20406080100 stk. Opskrift til 40 stk. Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 time og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på sprøde hasselnøddesmåkager. De bedste specier med hasselnødder, som er perfekte til kaffen. Ingrediensliste 150 g. smør 150 g. hasselnødder 150 g. flormelis 200 g. hvedemel 2 tsk. vaniljesukker 2 stk. æggeblomme Fremgangsmåde Skær smør i tern. Kom nødder i en foodprocessor eller minihakker. Hak det fint. Bland finthakkede nødder, hvedemel, flormelis og vaniljesukker i en skål. Tilsæt smørret og æggeblommer til den tørre blanding. Ælt det sammen med hænderne. I takt med at dine hænder varmer smørret op, så vil massen samle sig til en fast masse. Tilsæt evt. lidt vand for at samle dejen. Del dejen i to. Form hver klump til en lang pølse med en diameter på ca. 3-4 cm. Pak den ind i husholdningsfilm. Læg den i køleskabet i 30-40 minutter eller i fryseren, så den kan sætte sig. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær pølsen ud med en skarp kniv, så du får stykker på ca. 0,5 cm. Placer småkagerne på en bageplade med bagepapir. Sørg for, at der er lidt mellemrum mellem dem, da de godt kan flyde lidt ud. Bag dine småkager i midten af ovnen (kun én plade af gangen) i ca. 8-12 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 6-7 minutter. De skal være let gyldne. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af, inden de pakkes i en småkagedåse eller lufttæt beholder. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på hasselnøddesmåkager Her får du opskriften på sprøde og nemme hasselnøddesmåkager. De bedste nøddesmåkager med hasselnødder. Der er intet så simpelt som en omgang specier og her har vi altså lavet dem som nøddespecier med hasselnødder. En småkage er altid god til en kop kaffe. Vi har stort set altid en bøtte med hjemmebagte småkager stående. Så kan man altid byde gæster på lidt hjemmebag. Det gode ved småkager er nemlig, at de kan holde sig i lang tid. Og ellers kan man også fryse selve småkagedejen, så man hurtigt kan bage en omgang lune og sprøde hasselnøddesmåkager. Du får de lækreste nøddespecier, som får en god smag fra hasselnødderne. Hasselnødder har en mild nøddesmag, i hvert fald hvis man sammenligner med valnødden. Valnødder har nemlig en lidt mere kraftig smag. Det er derfor en god mild nøddesmåkage, hvis du spørger os. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på småkager Nøddesmåkager med hasselnødder De her lækre nøddesmåkager er lavet med hasselnødder. Er du mere til andre nødder, så kan de også sagtens laves med mandler, valnødder, cashewnødder eller en blanding af flere slags. Du kan også tilføje noget hakket chokolade til dem, hvis du synes det er for kedeligt med blot nødder. Mørk chokolade ville eksempelvis være rigtig lækkert heri. Vi har blendet hasselnødderne helt fint i en foodprocessor. Det skal blendes ret fint, så derfor anbefaler vi helt klart, at du gør det i en foodprocessor eller minihakker. Man kan også godt hakke dem i hånden, men de skal hakkes meget fint. Hvis du har tålmodigheden, så kan du også sagtens bare gøre det. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.