Hel kylling med bagte rodfrugter og fetacreme

Hel kylling med bagte rodfrugter og fetacreme
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 15 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en hel kylling i ovn med bagte rodfrugter og fetacreme. God og nem aftensmad med en hel ovnbagt kylling.

Ingrediensliste

  • Kylling

  • 1 stk. hel kylling (fra De Danske Familiegårde)
  • Rodfrugter i ovn

  • 1,5 kg. rodfrugtsblanding
  • raps- eller solsikkeolie
  • salt/peber
  • 0,5 spsk. akaciehonning
  • 0,5 bundt frisk persille
  • Fetacreme

  • 500 g. PUCK fetaost
  • 1 dl. creme fraiche
  • 0,5 stk. citron
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Gårdkyllingen i stegepose fra De Danske Familiegårde er færdigkrydret i stegepose klar til at sætte i ovnen. Hele emballagen sættes direkte i en forvarmet ovn på 200 grader alm. ovn i ca. 75 minutter. Imens kyllingen passer sig selv, så skal rodfrugterne og fetacremen gøres klar.
  2. Skræl rodfrugter og skær i grove stykker.
  3. Kom et stykke bagepapir på en bradepande og fordel rodfrugter.
  4. Vend dem i lidt olie og honning samt krydr med salt og peber.
  5. Bag dem i ovnen i 35-40 minutter samtidig med kyllingen (så det passer med, at de er færdige lidt før kyllingen). Vend rundt i dem undervejs.
  6. Nu til fetacremen. Kom feta, creme fraiche og saften fra citron i en skål.
  7. Brug en stavblender til at blende fetacremen.
  8. Smag til med salt, peber og evt. mere citron (du kan også komme fintrevet skal i).
  9. Anret på en stor tallerken eller fad. Smør cremen ud på bunden og top de bagte rodfrugter ovenpå.
  10. Pynt med en god portion frisk persille.
  11. Når kyllingen er færdig klippes posen op og den er klar til servering.
  12. Server det hele sammen.
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Opskrift på hel kylling med bagte rodfrugter og fetacreme

En hel kylling med bagte rodfrugter og fetacreme må være den ultimative søndagsmenu eller weekendmenu. Eller i hvert fald en god én af slagsen. Der er bare noget hygge over sådan en hel kylling i ovn, som bare passer sig selv. Vi har selv fået det en del gange, da vi voksede op og der var altid sådan en ro over madlavningen, når den stod på det. Der er bare en anden tid til at hygge, imens den passer sig selv i ovnen, så man måske bare lige skal klargøre noget tilbehør. Eller i det her tilfælde bare klargøre en fetacreme, imens både kylling og rodfrugter bliver bagt i ovnen.

Her serverer vi en kold fetacreme som bund, hvorpå der lægges bagte rodfrugter ovenpå. Det er en god kold sauce, som også gør retten lidt mere frisk. Den egner sig derfor godt til hele året rundt, men vi laver det især om vinteren og i efteråret, hvor det bugner med gode rodfrugter.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med en hel kylling her

Hel kylling med bagte rodfrugter og fetacreme

Kylling med rodfrugter

Der er ingen tvivl om, at kylling med rodfrugter aldrig slår fejl. Sådan en middag synes vi altid er god. Vi bruger bare sådan en rodfrugtsblanding, som man kan købe i alle supermarkeder efterhånden. Den består som regel af pastinakker, gulerødder og rødbeder. Nogle gange tilføjer vi også selv nogle kartofler til mixet. De skrælles eller rengøres grundigt og skæres bare ud i grove stykker.

I forhold til den hele kylling, så kan man selv krydre og klargøre en hel kylling, men De Danske Familiegårde har lavet sådan en hel kylling i en stegepose, som er klargjort og krydret. Man skal faktisk bare sætte den i ovnen. Dét er så smart og gør det hele endnu nemmere!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar