Hindbærsirup

Hindbærsirup
Opskrift til dl. Opskrift til 3 dl.

Forberedelsestid

0 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hindbærsirup. Brug sirup med hindbær som topping på morgenmad, til desserter, i drinks og meget mere.

Ingrediensliste

  • 250 g. frosne hindbær
  • 1 dl. vand
  • 190 g. sukker
  • 1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Kom hindbær, sukker, citronsaft og vand i en gryde og bring i kog.
  2. Lad det simre uden låg i 15-20 minutter. Du kan løbende tjekke konsistensen. Det skal være sirupsagtig og må ikke være vandet. Vær opmærksom på, at den også vil tykne lidt, når den køler af.
  3. Hæld siruppen i gennem en fin si og lad det nedkøle. Hvis den er blevet lidt for tyk, så kan du komme lidt vand i.
  4. Kom på glas eller flaske.
Bedøm denne ret

Opskrift på hindbærsirup

Ud af få ingredienser kan man lave en hjemmelavet hindbærsirup. Den sirup kan bruges som topping på skyr, yoghurt eller til desserter, drinks og meget mere. Det kan bruges til så mange ting, så vi kan kun anbefale at lave det. Det er blot hindbær, som koges op med vand, sukker og lidt citronsaft. På den måde får man en sirup, som vi blandet har brugt til denne dessert med marengs og hindbær samt en sommerdrink. Ellers kan det også anbefales at bruge den ovenpå en omgang græsk yoghurt sammen med lidt granola. Det er sådan en god sommermorgenmad.

Det er en frisk og syrlig sirup, som stadig har noget sødme. Man kan jo selv justere sødmen, men vi kan godt lide, at der er sådan en god balance mellem syrlighed og sødme. Så den giver noget friskhed til det, som den bruges til.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på tilbehør til morgenmad og brunch

Hindbærsirup

Sirup med hindbær

Hindbærrene er begyndt at titte frem og sæsonen er lige om hjørnet. Så kan man altså trylle nogle af hindbærrene om til den lækreste sirup. Du kan dog også sagtens bruge frosne hindbær. På den måde kan man lave hindbærsirup året rundt. Hvis vi har for mange friske hindbær, så fryser vi dem også ned. På den måde går intet til spilde og man kan altid lave en portion sirup.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar