Hjemmebagte håndværkere Hjemmebagte håndværkere Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 stk. Opskrift til 9 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 8 timer Samlet tid 8 timer og 10 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på hjemmebagte håndværkere. Hjemmelavede, sprøde rundstykker med masser af blå birkes, som du kan nyde til morgenmad. Ingrediensliste 10 g. gær 2 spsk. raps- eller solsikkeolie 5 dl. vand 650 g. hvedemel 10 g. salt Topping 1 æg 30 g. birkes Fremgangsmåde Opløs gæren i koldt vand. Tilsæt olie og salt og ælt mel i lidt efter lidt. Stil skålen med dej på køl og dæk det med husholdningsfilm. Lad dejen koldhæve over natten. Om morgenen opvarmes ovnen til 225 grader varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir. Form dejen til et kvadrat på et meldrysset bord. Det skal cirka være 2,5-3 cm højt. Pensel kvadratet med et sammenpisket æg og drys med birkes. Del dejen i 9 lige store firkanter (3×3) med en dejskraber eller en kniv. Placer dem på bagepladen og lad dem efterhæve 30 minutter. Bages i 10-15 minutter. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på hjemmebagte håndværkere Her får du vores bedste opskrift på hjemmebagte håndværkere, som er sprøde og med blå birkes på toppen. Det er de lækreste rundstykker og det er altid den slags vi vælger, hvis vi er ved bageren og skal have rundstykker. Og det er faktisk ganske nemt at lave sine helt egne håndværkere, så du slet ikke behøves at skulle til bageren i weekenden. Vi har lavet dem ud fra en koldhævet dej, hvilket vil sige, at dejen blot skal bikses sammen dagen før. Så kan du nemt bage friskbagte håndværkere dagen efter. Vi er ikke i tvivl om, at de vil falde i god jord hos hele familien. LÆS OGSÅ: Yoghurtboller Opskrift på rundstykker med birkes De helt klassiske håndværkere laves med blå birkes på toppen. Du kan dog sagtens toppe dem med andre frø eller lave en blanding af flere forskellige slags frø og kerner. Vi kan anbefale solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø, hampefrø eller chiafrø på toppen også. Du kan også, ligesom ved skagenslapper, putte kerner i bunden af stykkerne. Skal det være helt klassiske håndværkere, så skal de dog laves med masser af blå birkes. Du får de sprødeste og lækreste rundstykker, som du kan nyde med smør, ost, marmelade, nutella eller pålægschokolade. Det bliver simpelthen ikke bedre! Mine rundstykker bliver ikke sprøde – hvad gør jeg forkert? For at opnå det sprødeste og lækreste resultat, så er det super vigtigt, at ovnen er godt varm. Desuden skal du også huske at varme bagepladen op sammen med ovnen. Så trækker man blot bagepapiret over på den varme bageplade. Rundstykkerne får på den måde et varmechok, som får dem til at hæve med det samme de rammer den varme overflade. Du kan også sagtens bruge et bagestål. Det giver kun et bedre resultat. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.