Tilmeld nyhedsbrev

Hjemmelavet Daim chokolade

Hjemmelavet Daim chokolade

Hjemmelavet Daim chokolade

Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet Daim, som kan bruges til hjemmelavet Daim islagkage eller alm. is. Det kan også spises som det er eller puttes i kage. Opbevar det i en lufttæt beholder i køleskabet, så holder det sig længe.

Ingrediensliste

  • 125 g. sukker
  • 50 g. smør
  • 25 g. lys sirup
  • 40 g. mandler
  • 100 g. lys chokolade

Fremgangsmåde

1. Kog 3 dl. vand og læg mandler heri. Lad mandlerne koge i ca. 1 min. Hæld vandet fra. Smut mandler fri for skræl. Hak mandler meget fint eller blend dem i en minihakker eller foodprocessor, så de bliver malet helt til mel.
2. Gør en bageplade klar med bagepapir.
3. I en gryde hældes smør, sukker og lys sirup i. Lad det koge op ved medium varme under omrøring (det er vigtigt, at sukkeret smelter og massen bliver helt ensartet). Når din masse er ensartet og bobler en smule op, så tilsættes de hakkede mandler.
4. Lad massen simre under omrøring, indtil massen skifter farve til en mørkere farve, ligesom karamel. Tag blandingen af med det samme og hæld det ud på dit bagepapir.
5. Brug en dejskraber til at fordele massen ud i et tyndt lag (så tynd du vil have din daim), men det skal gå hurtigt, da karamellen begynder at sætte sig hurtigt.
6. Når du har den ønskede tykkelse, så tager du en kniv og skærer dine ønskede størrelser ud. Du skal ikke skille massen fra hinanden, men blot lave afmærkninger med kniven, da det gør det lettere at knække daimen fra hinanden, når den er helt størknet.
7. Lad den køle helt af og knæk herefter dine daimstykker ud.
8. Smelt din chokolade over vandbad.
9. Dyp dine daimstykker ned i chokoladen eller pensl chokoladen på.
10. Lad chokoladen størkne og voila, så har du hjemmelavet daim!

Bedøm denne ret

Har du prøvet at lave din egen Daim chokolade før? Det er super nemt og så kan du bruge chokoladen til blandt andet Daim Islagkage eller du kan spise den som den er. Faktisk består Daim kun af få ingredienser og det er heller ikke et projekt, som er særlig tidskrævende.

Hvis du bruger lys Marabou chokolade til at overtrække med, så smager det præcis som det Daim man køber i butikkerne.

Vi elsker Daim og det er sjovt at prøve at lave sit eget, selvom det tager tid. Det er et hyggeligt lille weekendprojekt og så er der jo bare noget fedt at sige, at man har lavet sin egen hjemmelavet daim chokolade.

Skriv en kommentar