Hjemmelavet granola Hjemmelavet granola Opskrift til 12345678910 bradepande Opskrift til 1 bradepande Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse God og nem opskrift på hjemmelavet granola med havregryn, mandler og hasselnødder. En sprød og lækker granola, som er let at lave. Ingrediensliste 300 g. grovvalsede havregryn 150 g. mandler 150 g. hasselnødder 100 g. solsikkekerner 50 g. hørfrø 100 g. agavesirup 70 g. raps- eller solsikkeolie Fremgangsmåde Tænd ovnen på 160 grade varmluft. Hak mandler og hasselnødder groft. Kom grovvalsede havregryn, mandler, hasselnødder, solsikkekerner og hørfrø i en dyb bradepande med bagepapir. Bland agavesirup og raps- eller solsikkeolie i en skål. Fordel det så udover havregryn, nødder osv. Masser det godt ind. Bag det i ovnen i 30 minutter i alt. Hvert 10. minut tager du det ud og rører rundt i det, så det bliver bagt jævnt over det hele. Efter bagning køler det helt af, inden det kommes i en lufttæt beholder. Vi har vores i et stort patentglas. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på hjemmelavet granola Her får du vores bedste opskrift på hjemmelavet granola med grovvalsede havregryn, mandler, hasselnødder, hørfrø og solsikkekerner. Det er vores go-to opskrift og en god grundopskrift. Du kan nemlig nemt bytte kerner osv. ud, tilsætte lidt vanilje, kanel eller kardemomme for at krydre smagen lidt. Så brug denne opskrift som en basisopskrift, som du selv kan tilpasse, hvis du synes. Det er så forskelligt om man vil have kanel osv. i sin granola, så vi lader det være op til en selv. Vi hakker også ofte noget mørk chokolade og blander i, efter det er afkølet. Der er ikke noget bedre end hjemmelavet granola eller hjemmelavet müsli. Vi køber aldrig det færdiglavet, da det er meget bedre, når man laver det selv. Det er også nærmest umuligt at købe det færdiglavet, hvor det ikke indeholder en masse e-numre og tilsætningsstoffer. Så er det meget bedre at lave det selv. På den måde kan man også selv styre hvad man kommer i. Vi er eksempelvis vilde med mandler og hasselnødder i vores granola, så det kommer vi gerne i. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på granola og hjemmelavet drys til morgenmaden Müsli med havregryn Granola er jo egentlig bare et lidt mere fancy ord for müsli. Men når vi tænker på müsli med havregryn, så tænker vi på sådan en tør omgang, som mest af alt minder om grovvalsede havregryn med lidt nødder i. Det er på ingen måde spændende. Men det er den her omgang granola altså. Den er sprød og den perfekte topping ovenpå din skyr eller græske yoghurt. Vi ELSKER det og spiser det også ofte som en lille dessert. Prøv at lave en lille skål med græsk yoghurt, lidt æblekompot, den her granola og evt. lidt akaciehonning på toppen. Mums, det er noget af det bedste. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.