Hjemmelavet nutella Hjemmelavet nutella Opskrift til 12345678910 portion Opskrift til 1 portion Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 10 minutter Samlet tid 25 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på hjemmelavet nutella lavet på blandt andet hasselnødder og lys chokolade. Den smager skønt på brød og som topping. Ingrediensliste 150 g. hasselnødder 100 g. lys chokolade 80 g. flormelis 1 tsk. vaniljesukker 2 spsk. kakaopulver 2 spsk. kokosolie salt Fremgangsmåde Varm en pande op uden fedtstof. Tilsæt hasselnødderne. Ryst panden undervejs og lad dem “bage” på panden til de begynder at få lidt farve og skallen løsner sig. Hæld de ristede hasselnødder over i en skål og lad dem køle en smule af. Gnid på nødderne, så skallen løsner sig og sorter hasselnødderne, så du får fjernet skallen på dem alle. Smelt chokolade over vandbad. Placer nødderne i en foodprocessor og blend indtil du får en ensartet creme. Det tager tålmodighed og det kan godt være, at de skal blende i 10-15 min, men bare rolig. Det er ventetiden værd! Skrab evt. kanterne ned en gang imellem. Tilsæt nu den smeltede chokolade, flormelis, vaniljesukker, kakaopulver, kokosolie og et nip salt Blend videre, indtil du har en ensartet og lækker nutella. Smag den til sidst til med lidt mere flormelis, lidt salt eller lidt mere kakaopulver, så den bliver som du bedst kan lide den. Opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på hjemmelavet nutella Lav en lækker omgang hjemmelavet nutella ud af hasselnødder og chokolade. Det er nemlig slet ikke svært selv at lave sådan en omgang nutella. Hold op, hvor har vi spist meget af det igennem tidernes løb. Der er intet som en nutellamad på noget godt franskbrød, en ristet bolle eller på pandekager eller vafler. Derfor blev vi selvfølgelig nødt til at lave en hjemmelavet udgave af det. Selvom det selvfølgelig ikke smager helt som ‘rigtig’ nutella, så er det altså stadig super lækkert og så er det bare et hyggeligt projekt. Når man laver det selv, så undgår du til gengæld alle de tilsætningsstoffer, som er tilsat nutella. Vores udgave består primært af hasselnødder og chokolade. LÆS OGSÅ: Belgiske vafler Nutella med hasselnødder og chokolade Den her opskrift på hjemmelavet nutella er som sagt blot lavet på ristede hasselnødder og chokolade. Brug en god lys chokolade, så får du altså det bedste resultat. Og eftersom den kun består af 3 ingredienser, så synes vi også, at der er plads til, at man køber en god chokolade. Den kan dog sagtens laves med den billige chokolade fra Netto også. Skal der ingen væske i? Nej og det lyder måske mærkeligt hvordan den kan blive flydende, når der ikke er nogen former for væske i. Det smarte er, at når hasselnødder blendes tilpas længe, så frigiver de noget olie, som gør, at massen bliver flydende. Så selvom det først blot ligner blendede hasselnødder, så vil det blive mere flydende, jo længere tid det blendes. Så hav tålmodighed og så skal du nok få en god nutella! Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.