Belgiske vafler

Opskrift pü sprøde belgiske vafler

De bedste belgiske vafler

Opskrift til stk. Opskrift til 6 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift pü luftige og sprøde belgiske vafler. Server med syltetøj, nutella og friske bÌr. De er sü gode til brunch og er prÌcis som rigtige belgiske vafler skal vÌre.

Ingrediensliste

  • 3 ĂŚg
  • 160 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. salt
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. sukker
  • 75 g. smør
  • 2 dl. kĂŚrnemĂŚlk

FremgangsmĂĽde

  1. Del Ìggene. Hvider i Ên skül og blommer i en anden skül. Det her er tricket til sprøde vafler, som min mormor lavede dem. Smelt smør i en skül.
  2. Til Ìggeblommerne tilsÌttes først hvedemel, bagepulver, salt, vaniljesukker og sukker, som piskes sammen.
  3. Herefter tilsÌttes kÌrnemÌlk og det hele røres til en ensartet dej. Jeg plejer at bruge en elpisker, sü undgür man klumper.
  4. Til sidst piskes det smeltede smør i.
  5. Æggehviderne piskes så stive, at man kan vende skålen påhovedet uden at de ryger ud. Herefter vendes hviderne forsigtigt i dejen.
  6. Varm dit vaffeljern op. Smør det med lidt smør og hÌld ca. 1 dl. dej i (alt efter hvor stort dit vaffeljern er).
  7. Bag indtil de er gyldenbrune.
  8. LÌg dem over pü en bagerist, sü undgür du, at de danner fugt i bunden og bliver bløde.

Bedøm denne ret

Opskrift pü sprøde belgiske vafler

Opskrift pü lÌkre og luftige belgiske vafler. Siden vi fik et belgisk vaffeljern, sü har vi lavet dem her i massevis. Der er bare et eller andet over belgiske vafler, som gør, at vi føler, at de er bedre til brunch. De egner sig sü godt til lige at fü lidt friske bÌr og en klat nutella pü.

Vi laver ofte brunch. Det er sĂĽdan en hyggelig mĂĽde at starte weekenden pĂĽ. Her serverer vi ofte enten vafler eller sunde pandekager. Udover det laver vi ogsĂĽ hjemmebagte boller, ofte i form af vores populĂŚre kĂŚrnemĂŚlksboller. De falder nemlig altid i god jord ved alle.

LÆS OGSÅ: Gammeldags vafler som mormor lavede dem

Opskrift pü sprøde belgiske vafler Opskrift pü sprøde belgiske vafler

Den her opskrift pü rigtige belgiske vafler er den bedste vi har prøvet. Den har nemlig et hemmeligt trick i sig. Man skal dele Ìggene i hvider og Ìggeblommer, hvorved hviderne piskes stive og vendes i til sidst. Det er et trick vi har fra vores mormor og vi bruger samme trick i vores almindelige opskrift pü vafler.

Det giver de sprødeste og mest luftige vafler og det er det, som adskiller sig fra andres opskrifter. Sü hvis du lige stür og mangler lidt brunch opskrifter eller ideer, sü kan vi uden tvivl anbefale de her belgiske vafler.

Kan dejen laves i god tid?

Dejen kan sagtens laves i god tid. Bare vent med at piske ĂŚggehviderne og blande dem i, indtil du skal bruge dejen. SĂĽ kan du sagtens lave dejen dagen inden og sĂĽ blot blande med ĂŚggehvider pĂĽ dagen. Grunden til, at man skal vente med ĂŚggehviderne, er at sĂĽ mister dejen ikke sin luftighed.

Sü er du klar til at bage verdens bedste belgiske vafler, sü er det her vores bedste opskrift. De kan selvfølgelig ogsü laves i et almindeligt vaffeljern. Men vi anbefaler selvfølgelig et belgisk vaffeljern. Evt. det fra Tefal, da det er et multijern med flere funktioner. Se, det er smart.

Kommentarer

  1. Hvis man er mælkreallergiker kan man så skifte kærnemælken ud med havredrik uden de store problemer? 😊

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag