Belgiske vafler

Opskrift på sprøde belgiske vafler
Opskrift til stk. Opskrift til 6 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på luftige og sprøde belgiske vafler. Server med syltetøj, nutella og friske bær. De er så gode til brunch og er præcis som rigtige belgiske vafler skal være.

Ingrediensliste

 • 3 stk. æg
 • 160 g. hvedemel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 0,5 tsk. salt
 • 1,5 tsk. vaniljesukker
 • 4 spsk. sukker
 • 75 g. smør
 • 2 dl. kærnemælk

Fremgangsmåde

 1. Del æggene. Hvider i én skål og blommer i en anden skål. Det her er tricket til sprøde vafler, som min mormor lavede dem. Smelt smør i en skål.
 2. Til æggeblommerne tilsættes først hvedemel, bagepulver, salt, vaniljesukker og sukker, som piskes sammen.
 3. Herefter tilsættes kærnemælk og det hele røres til en ensartet dej. Jeg plejer at bruge en elpisker, så undgår man klumper.
 4. Til sidst piskes det smeltede smør i.
 5. Æggehviderne piskes så stive, at man kan vende skålen påhovedet uden at de ryger ud. Herefter vendes hviderne forsigtigt i dejen.
 6. Varm dit vaffeljern op. Smør det med lidt smør og hæld ca. 1 dl. dej i (alt efter hvor stort dit vaffeljern er).
 7. Bag indtil de er gyldenbrune.
 8. Læg dem over på en bagerist, så undgår du, at de danner fugt i bunden og bliver bløde.
Bedøm denne ret

Opskrift på sprøde belgiske vafler

Opskrift på lækre og luftige belgiske vafler. Siden vi fik et belgisk vaffeljern, så har vi lavet dem her i massevis. Der er bare et eller andet over belgiske vafler, som gør, at vi føler, at de er bedre til brunch. De egner sig så godt til lige at få lidt friske bær og en klat nutella på.

Vi laver ofte brunch. Det er sådan en hyggelig måde at starte weekenden på. Her serverer vi ofte enten vafler eller sunde pandekager. Udover det laver vi også hjemmebagte boller, ofte i form af vores populære kærnemælksboller. De falder nemlig altid i god jord ved alle.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på vafler

Opskrift på sprøde belgiske vafler Opskrift på sprøde belgiske vafler

Den her opskrift på rigtige belgiske vafler er den bedste vi har prøvet. Den har nemlig et hemmeligt trick i sig. Man skal dele æggene i hvider og æggeblommer, hvorved hviderne piskes stive og vendes i til sidst. Det er et trick vi har fra vores mormor og vi bruger samme trick i vores almindelige opskrift på vafler.

Det giver de sprødeste og mest luftige vafler og det er det, som adskiller sig fra andres opskrifter. Så hvis du lige står og mangler lidt brunch opskrifter eller ideer, så kan vi uden tvivl anbefale de her belgiske vafler.

Kan dejen laves i god tid?

Dejen kan sagtens laves i god tid. Bare vent med at piske æggehviderne og blande dem i, indtil du skal bruge dejen. Så kan du sagtens lave dejen dagen inden og så blot blande med æggehvider på dagen. Grunden til, at man skal vente med æggehviderne, er at så mister dejen ikke sin luftighed.

Så er du klar til at bage verdens bedste belgiske vafler, så er det her vores bedste opskrift. De kan selvfølgelig også laves i et almindeligt vaffeljern. Men vi anbefaler selvfølgelig et belgisk vaffeljern. Evt. det fra Tefal, da det er et multijern med flere funktioner. Se, det er smart.

Kommentarer

 1. Hvis man er mælkreallergiker kan man så skifte kærnemælken ud med havredrik uden de store problemer? ?

Skriv en kommentar