Tilmeld nyhedsbrev

Belgiske vafler

Belgiske vafler

De bedste belgiske vafler

Opskrift til 6 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift p√• luftige og spr√łde belgiske vafler. Server med syltet√łj, nutella og friske b√¶r. De er s√• gode til brunch og er pr√¶cis som rigtige belgiske vafler skal v√¶re.

Ingrediensliste

  • 3 √¶g
  • 60 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 75 g. sm√łr
  • 2 dl. k√¶rnem√¶lk

Fremgangsmåde

1. Del √¶ggene. Hvider i √©n sk√•l og blommer i en anden sk√•l. Det her er tricket til spr√łde vafler, som min mormor lavede dem. Smelt sm√łr i en sk√•l.
2. Til √¶ggeblommerne tils√¶ttes f√łrst hvedemel, bagepulver, salt og sukker, som piskes sammen.
3. Herefter tils√¶ttes k√¶rnem√¶lk og det hele r√łres til en ensaret dej. Jeg plejer at bruge en elpisker, s√• undg√•r man klumper.
4. Til sidst piskes det smeltede sm√łr i.
5. Æggehviderne piskes så stive, at man kan vende skålen påhovedet uden at de ryger ud. Herefter vendes hviderne forsigtigt i dejen.
6. Varm dit vaffeljern op. Sm√łr det med lidt sm√łr og h√¶ld ca. 1 dl. dej i (alt efter hvor stort dit vaffeljern er).
7. Bag indtil de er gyldenbrune.
8. L√¶g dem over p√• en bagerist, s√• undg√•r du, at de danner fugt i bunden og bliver bl√łde.

Bed√łm denne ret

Opskrift p√• l√¶kre og luftige belgiske vafler. Siden vi fik et belgisk vaffeljern, s√• har vi lavet dem her i massevis. Der er bare et eller andet over belgiske vafler, som g√łr, at vi f√łler, at de er bedre til brunch. De egner sig s√• godt til lige at f√• lidt friske b√¶r og en klat nutella p√•.

Vi laver ofte brunch. Det er sådan en hyggelig måde at starte weekenden på. Her serverer vi ofte enten vafler eller sunde pandekager. Udover det laver vi også hjemmebagte boller, ofte i form af vores populære kærnemælksboller. De falder nemlig altid i god jord ved alle.

LÆS OGSÅ: Gammeldags vafler som mormor lavede dem

Belgiske vafler

Den her opskrift p√• rigtige belgiske vafler er den bedste vi har pr√łvet. Den har nemlig et hemmeligt trick i sig. Man skal dele √¶ggene i hvider og √¶ggeblommer, hvorved hviderne piskes stive og vendes i til sidst. Det er et trick vi har fra vores mormor og vi bruger samme trick i vores almindelige opskrift p√• vafler.

Det giver de spr√łdeste og mest luftige vafler og det er det, som adskiller sig fra andres opskrifter. S√• hvis du lige st√•r og mangler lidt brunch opskrifter eller ideer, s√• kan vi uden tvivl anbefale de her belgiske vafler.

Kan dejen laves i god tid?

Dejen kan sagtens laves i god tid. Bare vent med at piske æggehviderne og blande dem i, indtil du skal bruge dejen. Så kan du sagtens lave dejen dagen inden og så blot blande med æggehvider på dagen. Grunden til, at man skal vente med æggehviderne, er at så mister dejen ikke sin luftighed.

S√• er du klar til at bage verdens bedste belgiske vafler, s√• er det her vores bedste opskrift. De kan selvf√łlgelig ogs√• laves i et almindeligt vaffeljern. Men vi anbefaler selvf√łlgelig et belgisk vaffeljern. Evt. det fra Tefal, da det er et multijern med flere funktioner. Se, det er smart.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven