Hjemmelavet pasta Hjemmelavet pasta Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 45 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift og fremgangsmåde på hjemmelavet pasta. Lav nemt selv pasta, fettuccine, lasagneplader, fyldt pasta og meget mere. Ingrediensliste 4 stk. æg 400 g. hvedemel Fremgangsmåde Kom hvedemel (tipo 00) eller durummel ud på bordet. Lav en fordybning i midten. Klik æg ud i hullet. Tag en gaffel og begynd at inkorporere melet rundt om, så det får en paste-agtig konsistens. Bliv ved indtil du har alt melet med. Herefter begynder du at ælte dejen med hænderne. Som den æltes, jo mere glat og smidig vil dejen blive. Det tager ca. 15 minutter at ælte dejen godt sammen. Den skal være elastisk og når man trykker på dejen, så skal den gerne “springe” tilbage. Kom husholdningsfilm rundt om dejen og kom dejen i køleskabet i 30 minutter, så den får lov til at hvile. Tag dejen ud. Pak den ud af husholdningsfilmen. Del den i 2 eller 4, alt efter hvor stor en klump du vil arbejde med. Tag en af klumpene. Kom lidt mel på bordet og vend dejen i det. Tryk den flad og begynd herefter at komme dejen i pastamaskinen. På vores maskine kan man indstille tykkelsen. I starten starter vi højt og så laver vi den tyndere og tyndere ved at justere på indstillingerne. På vores maskine syntes vi, at den fik en god tykkelse ved indstilling 5 (du kan se billede af indstillingen længere nede). Herefter ændrede vi maskinen, så den skar det ud til fettuccine pasta. Men dejen kan også bruges til lasagneplader, spaghetti, fyldt pasta osv. Det her er bare en god grundopskrift. Efter pastaen er skåret ud til fettuccine, så vender vi pastaen med lidt mel, så de ikke hænger sammen. Pastaen kan også tørres på et tørrestativ til pasta. Ved tilberedning, så koges pastaen i saltet vand i ca. 2 minutter eller til det er al dente. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret: Pastamaskine Køb her Fiskars gryde Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på hjemmelavet pasta Hjemmelavet pasta er slet ikke svært at lave og så smager det simpelthen himmelsk! Selvom det måske lyder som en omstændig opgave, så er det faktisk meget ligetil og det kræver hverken mange ingredienser eller specielle færdigheder i køkkenet. Vi var i hvert fald overraskede over hvor nemt det egentlig er. Efter lang tids overvejelse, så fik vi endelig anskaffet os en pastamaskine. Den har stået på ønskelisten i lang tid, men så var det som om, at tiden lige pludselig løb og så fik vi aldrig købt den. Men nu har vi altså anskaffet os en! Og til stor glæde for venner og familie. Der er nemlig intet, som slår hjemmelavet pasta. Derfor tænkte vi, at vi ville give dig opskriften på en nem omgang hjemmelavet pasta, som kan laves til lasagneplader, fettuccine, tortillini og meget mere. Det er nemlig en god grundopskrift, som du kan bruge, som du har lyst til. Vi har lavet fyldt pasta, alm. spaghetti og fettuccine. Og vi må altså bare sige, at det lige løfter dine pastaretter med mange niveauer. Hold op, hvor smager det godt! LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på pastaretter Hvilken type mel skal jeg bruge til hjemmelavet pasta? Nu når det kun består af 2 ingredienser, så er det selvfølgelig vigtigt, at du bruger nogle gode ingredienser. Det er dem, som kommer til at gøre den helt store forskel. I opskriften har vi skrevet hvedemel. Her skal det gerne være tipo 00. Ellers kan du også bruge en god durummel. Vi har brugt den fra Il Fornaio med stor succes. Ellers handler det egentlig blot om at væbne sig med tålmodighed. Melet hældes ud på bordet og så laves der en slags fordybning i midten, hvor æg kan kommes i. Herefter bruger man en gaffel til at inkorporere melet rundt om lidt efter lidt, så det bliver en slags pasta. Herefter ælter man mere og mere mel ind med hænderne. Og så skal den ellers bare æltes til den er elastisk. Det skal være sådan, at når man trykker på dejen, så skal den gerne springe ud igen. Så er den klar. Hjemmelavet pasta uden pastamaskine? Hvad gør man, hvis man ikke har en pastamaskine? Det kan godt lade sig gøre at lave pasta uden. Det kræver lidt mere tålmodighed og lidt mere arbejde. Det er altså bare rigtig nemt i en pastamaskine, da man blot indstikker tykkelsen og så kommer man dejen igennem. Gør man det uden, at så skal man være lidt mere præcis. Men som sagt, så kan det sagtens lade sig gøre. Brug en kagerulle til at rulle dejen tyndt ud. Vend i mel undervejs. Når du har den ønskede tykkelse, så kan du folde dejen ind over sig selv et par gange og så skære tynde strimler. Alt efter hvilken type pasta du selvfølgelig vil lave. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Jeg købte en pastamaskine for et stykke tid siden, men jeg har aldrig rigtig brugt den før nu. Denne artikel har virkelig motiveret mig til at lave noget pasta! Svar