Hønsesalat med grønne asparges og champignon

Hønsesalat med grønne asparges og champignon
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en cremet hønsesalat med grønne asparges, champignon og sprød bacon i en hjemmelavet karrydressing.

Ingrediensliste

  • 450 g. kyllingebryst
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 200 g. champignon
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bundt friske asparges
  • 200 g. bacon i tern
  • 0,25 bundt frisk persille
  • Dressing

  • 200 g. creme fraiche
  • 75 g. mayonnaise
  • 1 tsk. karry
  • 2 tsk. citronsaft
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Kog kyllingebryst i ca. 20-30 minutter i en gryde med vand, bouillonterning, salt og peber.
  2. Skær champignon i kvarte. Skær forårsløg og asparges i skiver. Skær hvidløg i små tern.
  3. Varm en pande op uden fedtstof. Tilsæt bacontern og lad dem stege til det er sprødt og gyldent.
  4. Læg et stykke køkkenrulle på en tallerken. Hæld bacon over på tallerkenen (papiret suger noget af det overskydende fedt).
  5. Sæt panden tilbage på blusset.
  6. Tilsæt champignon og grønne asparges og lad dem sautere et par minutter, så vandet fordamper. Tilsæt evt. lidt ekstra fedtstof, hvis der ikke var så meget overskydende fedt fra baconen.
  7. Tag champignon fra og lad dem køle af.
  8. Skær afkølet kylling i tern.
  9. Pisk mayonnaise med creme fraiche, karry, salt, peber og citronsaft.
  10. Når kylling, asparges og champignon er kølet ned vendes det i dressingen sammen med forårsløg. Vend baconen i også og gem lidt til at toppe med.
  11. Lad det trække smag på køl.
  12. Inden servering toppes det med det resterende bacon og lidt hakket persille.
  13. Server med brød.
Bedøm denne ret

Opskrift på hønsesalat med grønne asparges og champignon

Her får du opskriften på en virkelig god, hjemmelavet hønsesalat med grønne asparges og champignon vendt med karrydressing. Kombinationen af kylling, bacon, stegte champignon, asparges, karry og det friske fra forårsløg er sådan en god kombination. Vi elsker hønsesalat og laver det ofte til frokost i weekenden, når man har tid til at gøre lidt ekstra ud af frokosten. Vi serverer med noget godt brød til, som vi enten luner eller rister på brødristeren. Det er så godt og helt klart noget af det bedste, som du kan servere for os til frokost.

Og så er det bare så nemt at lave hjemmelavet hønsesalat. Vi køber den aldrig færdiglavet, da det smager tusind gange bedre at lave det selv. Det er også genialt at lave, hvis man har en rest kylling fra aftenen før. Så skæres det blot i tern og kommes i din kyllingesalat.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på pålægssalater her

Hønsesalat med grønne asparges og champignon

Kyllingesalat med karry

Det her er sådan en lækker og nem opskrift på kyllingesalat med karry. Sådan en karry-kyllingesalat, som bare smager godt i en sandwich, på et stykke ristet brød, i en croissant eller lignende. Skal du holde fest til frokost, så kunne det også være lækkert at lave et stort fad med dette. Da vi holdte barnedåb lavede vi selv alt maden. Her havde vi lavet et fad med hjemmelavet kyllingesalat og det var et kæmpe hit sammen med surdejsfranskbrød. Rub og stub blev spist, så det var noget alle mand kunne lide.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

  1. Hvorfor bruge bouillon terning for at koge kylling??? Der er rigelig smag i kylling med lidt salt😊 det andet er fordyrende i retten og de rene tilsætningsstoffer. Læs varedeklarationen😊 men jeg vil meget gerne høre grunden. God weekend til jer

    1. Hej Jette,
      Vi synes blot, at det giver lidt ekstra smag til kyllingebrysterne, at de koges i bouillonvand. Men du kan sagtens udelade bouillonterningen 🙂
      Også god weekend til dig!
      Kh

Skriv en kommentar