Tunsalat med hytteost

Tunsalat med hytteost
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en sund tunsalat med hytteost, rødløg og forårsløg. Brug din tun med hytteost på knækbrød, i sandwich, i salater osv.

Ingrediensliste

  • 0,5 stk. rødløg
  • 0,5 bundt forårsløg
  • 2 ds. tun på dåse
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 200 g. hytteost
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 2 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. chilisauce
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Hak rødløg og forårsløg fint.
  2. Dræn tun (OBS: vægt er angivet i drænet vægt).
  3. Kom alle ingredienserne op i en skål og rør det godt sammen.
  4. Juster evt. med mere creme fraiche.
  5. Smag evt. til med mere citronsaft, salt og peber.
  6. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på tunsalat med hytteost

Vil du gøre din tunsalat ekstra mættende og mere proteinrig, så skal du lave den her tunsalat med hytteost og forårsløg. En virkelig god og mættende salat, som kan bruges som fyld på knækbrød, i sandwich, på rugbrød eller til salat. Vi rører gerne en eller anden form for pålægssalat sammen i starten af ugen, som man kan bruge som dagene løber. Sådan en omgang her er god både til frokost, madpakke, men også som en snack. Vi får ofte en skive knækbrød med tunsalat der i de sene eftermiddagstimer. Man har ofte brug for lidt energi, men skal ikke spise sig mæt, fordi aftensmaden jo også nærmer sig. Og så er det genialt med sådan en omgang tunsalat.

Vi har brugt dåsetun med vand, men du kan også sagtens bruge den variant med olie. Derudover har vi brugt hytteost, creme fraiche, forårsløg, rødløg og lige et skvæt chilisauce. Det giver lige et lille kick, hvilket klæder tunsalaten rigtig godt. Men det kan også sagtens udelades.

LÆS OGSÅ: Se flere ideer på pålægssalater her

Tunsalat med hytteost

Tun med hytteost

Det er genialt at røre sin tun med hytteost. På den måde får man masser af proteiner, som gør, at den holder dig mæt længe. Normalvis vil man røre sin tunsalat op på creme fraiche eller mayonnaise, men man kan altså sagtens bruge hytteost. Og hvis du ikke er så vild med “klumperne”, så kan du blende den med en stavblender inden.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar