Hvide asparges med rejer og hollandaise

Hvide asparges med rejer og hollandaise
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hvide asparges med rejer og cremet hollandaise. En dejlig ret med hvide asparges, som kræver få ingredienser.

Ingrediensliste

  • Hollandaise sauce

  • 125 g. smør
  • 2 stk. æggeblomme
  • 3,5 spsk. vand
  • 3,5 spsk. hvidvinseddike
  • salt/peber
  • 0,5 stk. løg
  • 0,5 tsk. citronsaft
  • Andet

  • 1 bundt friske hvide asparges
  • 125 g. rejer
  • 2 spsk. smør
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 bundt frisk dild

Fremgangsmåde

  1. Hak løg groft.
  2. I en lille gryde kommer du eddike, vand, løg og salt og peber. Det koges ind til ca. 1/4 del.
  3. Når det er kogt sigtes det og essensen hældes over i et glas.
  4. Smør smeltes i en gryde og hældes i en skål.
  5. Æggeblommer kommes i et glas.
  6. Når man har med æg at gøre, så er det vigtigt at smørret og essensen ikke er for varmt, da det ellers vil skille.
  7. Nu til de hvide asparges. Mens smør og essens afkøles skrælles de hvide asparges forsigtigt. Du kan med fordel skrælle dem imens de ligger på et spækbræt, så de ikke knækker. Skær derefter det nederste af dine asparges.
  8. Bring vand i kog med salt og smør. Når vandet koger, så kommes asparges i. Lad dem koge 3-4 minutter i vandet med smør og salt. Tag dem herefter op og anret på en tallerken.
  9. I en lille gryde gøres vandbad klar. Læg en skål ovenpå og varm langsomt vandet op. I skålen hældes essensen i. Pisk æggeblommer i og pisk med piskeris, indtil det begynder at tykne en lille smule. Det tykner i takt med, at det får varme.
  10. Når det begynder at tykne hældes smør i, i en tynd stråle, imens der fortsat piskes. Fortsæt til alt smørret er pisket i.
  11. Til slut smages saucen til med salt, peber og citronsaft.
  12. Anret de kogte hvide asparges med hollandaise, drænede rejer og frisk dild på toppen. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på hvide asparges med rejer og hollandaise

Der er intet som sådan en omgang hvide asparges med rejer og hollandaise. Det må være smagen af forår og sommer! Og så er det slet ikke svært at lave selv. Det kræver kun få ingredienser og lidt tålmodighed. Så hvis du vil servere en sommerret, som helt sikkert vil imponere, så lad det være denne! Server med noget lækkert brød til og en god hvidvin, så er det den ultimative sommermenu.

Hvide asparges har en kort sæson og er primært i sæson fra maj til juni måned. Eftersom sæsonen er kort og de ikke føres i supermarkedet resten af året, så er det med at nyde det, når de er her. Og en af de bedste og nemmeste måder at tilberede de hvide asparges på er sådan her. Med nogle lækre rejer og en cremet, hjemmelavet hollandaise til.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med friske hvide asparges her

Hvide asparges med rejer og hollandaise

Ret med hvide asparges og rejer

Den her ret med hvide asparges og rejer kan man få på mange cafeer og restauranter i sommermånederne. Og som sagt, så er det slet ikke svært at føre den stemning hjem. Hvide asparges kan dog være lidt dyre, men vi synes, at de er alle pengene værd. Brug også gerne lidt ekstra penge på nogle gode rejer eller pil selv en omgang fjordrejer dertil. Det kan smages og gør kun det hele endnu bedre.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar