Hvidkål på panden

Hvidkål på panden
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hvidkål på panden. Stegt hvidkål er lækkert som tilbehør og god til at give fylde. Prøv at udskifte lidt af risene med kål.

Ingrediensliste

  • 0,5 stk. hvidkål
  • 2 spsk. salt/peber
  • 1 spsk. smør
  • raps- eller solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Pil de yderste blade af hvidkålen.
  2. Snit hvidkål fint.
  3. Opvarm olie på en pande.
  4. Kom hvidkål på panden og steg ved mellem-høj varme.
  5. Når hvidkålen begynder at tage farve tilføjes smør.
  6. Steg yderligere 5 minutter. Smag til med salt/peber.
  7. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på hvidkål på panden

Lav en omgang hvidkål på panden. Stegt hvidkål smager skønt og er nemt tilbehør til aftensmaden. Det giver godt med fylde, så prøv evt. at udskifte nogle af risene med stegt hvidkål. Det er en nem måde at skrue lidt ned for kulhydraterne og op for det grønne. Udover at det giver god fylde, så smager stegt hvidkål også bare lækkert. Vi har altid været vilde med hvidkål og især når det steges. Det får sådan en dejlig mild karamellisering og så har det stadig noget bid. Prøv at servere den stegte hvidkål til en omgang frikadeller, en hakkebøf eller lignende. Det er en nem måde at få brugt hvidkål på. Især hvis man har en rest liggende.

Hvidkål er en billig måde at få mere grønt ind i hverdagsmaden på. Du får rigtig meget kål for pengene. Men måske du også har svært ved at finde ud af hvad du skal bruge sådan et helt hvidkål på? Netop fordi man får så meget kål. En idé kunne være at bruge noget af den til hvidkål på panden. Resten kunne man så bruge til forårsruller eller en hvidkålssalat med æble.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter og retter med hvidkål her

Hvidkål på panden

Hvidkål stegt på pande

Vi håber, at vi har inspireret til en portion hvidkål stegt på pande. Vi nyder det ofte som tilbehør til gryderetter, frikadeller, kylling eller lignende. Som sagt, så er det altså bare godt til at give noget fylde i stedet for ris, pasta eller kartofler. Og man kan også blande det i ris til en gryderet eksempelvis. Det både smager skønt og giver godt med knas og fylde. Så hvidkål stegt på pande er altså aldrig en dårlig ide. Tværtimod. Det smager så skønt.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar