Hyldeblomstmousse

Opskrift på nem hyldeblomstmousse

Hyldeblomstmousse

Opskrift til personer Opskrift til 5 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker hyldeblomstmousse i portionsglas. En nem, lækker og frisk sommerdessert, som kan pyntes med sommerens bær.

Ingrediensliste

  • 3 husblas
  • 70 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 dl. piskefløde
  • 50 g. creme fraiche
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 dl. hyldeblomstsaft

Fremgangsmåde

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
  2. Pisk sukker, vaniljesukker og piskefløde til en blød flødeskum. Vend creme fraiche i.
  3. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft og hyldeblomstsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft, hyldeblomstsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
  4. Tag 1-2 spsk. af flødeblandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  5. Når du har en ensartet blanding, så fordeles den i en stor skål eller i 5 portionsglas. Det kan evt. være nemmere, hvis du putter det op i en sprøjtepose, hvis glassene ikke er så store. 
  6. Sæt herefter glassene på køl i minimum 3-4 timer, gerne natten over.
  7. På dagen kan de pyntes med lidt knuste makroner, friske bær, nødder, chokolade eller hvad du ellers har lyst til.

Bedøm denne ret

Opskrift på nem hyldeblomstmousse

En super simpel og lækker hyldeblomstmousse. Perfekt at anrette i små dessertglas, da den egner sig perfekt som en nem og hurtig sommerdessert. Du kan pynte den med friske bær, ristede nødder eller blot knuste makroner, som vi har gjort.

LÆS OGSÅ: Mazarinkage med hyldeblomstmousse

Opskrift på nem hyldeblomstmousse

Nem og frisk sommerdessert

Det er en super god sommerdessert, som ikke kræver mange ingredienser. Du kan servere den i portionsglas eller i en større skål. Det vil uden tvivl også være lækkert at servere den med søde danske jordbær eller hindbær.

Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige  her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

 

Kommentarer

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag