Hyldeblomstsorbet

Hyldeblomstsorbet
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en cremet og lækker hyldeblomstsorbet. Sorbet is med hyldeblomst er så nemt at lave selv.

Ingrediensliste

 • 2 dl. vand
 • 100 g. sukker
 • 3 dl. hyldeblomstsaft
 • 1 stk. økologisk citron
 • 1 stk. æggehvide
 • 30 g. flormelis

Fremgangsmåde

 1. Kog vand og sukker op, så du får en sukkersirup. Når sukkeret er opløst, så er den klar.
 2. Tag den af varmen.
 3. Tilsæt koncentreret hyldeblomstsaft og saft fra citron til sukkersiruppen. Smag evt. til med mere sukker eller mere citronsaft (der kan være forskel på hvor sød den saft er, som du bruger). Lad blandingen køle af.
 4. Pisk æggehvide og flormelis med en elpisker til den er hvid og er tyknet en smule.
 5. Bland marengs med din hyldeblomstbase (æggehvidemassen vil flyde ovenpå, det gør ikke noget).
 6. Kom hele blandingen i en ismaskine og kør den til, at den er fast og cremet (vi kørte den i ca. 45-60 minutter).
 7. Hæld blandingen over i en beholder og sæt i fryseren et par timer.
Bedøm denne ret

Opskrift på hyldeblomstsorbet

Du er nødt til at lave denne lækre hyldeblomstsorbet, som er lavet på få ingredienser! Efter at have fået ismaskine, så er mulighederne uendelige i forhold til god, hjemmelavet is. Sorbet er én af de typer af is, som er ret svære at lave uden en ismaskine, da sorbet består af en stor mængde vand. Derfor vil isen oftest krystallisere og ikke blive cremet og lækker, som hvis man laver den på ismaskine.

I juni måned omkring Sankt Hans, hvor hyldeblomsterne rigtig springer ud, så udnytter vi det gerne! Vi laver hvert år en stor portion hyldeblomstsaft, da det bare er så god en forfriskning. Noget af saften er dog også genialt til hjemmelavet sorbet is med hyldeblomst. Du kan selvfølgelig også bruge en færdigkøbt hyldeblomstsaft. Så kan der dog være behov for at smage til undervejs i forhold til sødmen, da denne opskrift tager udgangspunkt i vores hyldeblomstsaft.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores isopskrifter

Hyldeblomstsorbet

Sorbet med hyldeblomst

Man kan jo lave sorbet is med stort set alt. Her har vi lavet med hyldeblomst, som giver dig en frisk og lækker sorbet is. Ellers kan man også lave en citronsorbet, jordbærsorbet og meget mere. Brug gerne den her opskrift som en grundopskrift. Så kan du bytte ud med en anden slags saft eller med citron, lime eller appelsin. Sørg blot for at smage til undervejs i forhold til hvor sød eller frisk du vil have din sorbet med hyldeblomst.

Hyldeblomstsorbet

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar