Indbagt farsbrød

Indbagt farsbrød
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på et indbagt farsbrød med butterdej. Server det her indbagte butterdejsfarsbrød til aftensmad.

Ingrediensliste

  • 500 g. hakket svinekød
  • 1 stk. løg
  • 1 stk. æg
  • 1 dl. mælk
  • 4 spsk. havregryn
  • salt/peber
  • 1 pk. butterdej
  • 1 stk. æg
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 0,1 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Hak løg fint eller riv det på et rivejern.
  3. Bland nu hakket svinekød, løg, æg, mælk, havregryn og salt/peber i en skål. Vi rører farsen sammen på røremaskine og bruger k-spaden. Hvis farsen føles lidt for våd, så tilsæt lidt ekstra havregryn. Hvis den virker for tør, så tilsæt lidt mælk.
  4. Rul butterdejen ud (vi bruger fersk butterdej, som findes på køl). Fordel farsen på midten af butterdejen og form et farsbrød. Fold enderne og siderne op. Placer farsbrødet med samlingerne nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Pensl farsbrødet med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
  6. Bag farsbrødet i midten af ovnen i ca. 35-40 mintter til det gyldent og sprødt.
  7. Tag herefter farsbrødet ud. Skær ud i skiver og server evt. med lidt finthakket persille på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på indbagt farsbrød

Et indbagt farsbrød er en nem måde at pifte det klassiske farsbrød op på. Et indbagt farsbrød i butterdej, som er lavet med en rørt fars og herefter svøbt i butterdej. Det er bare så lækkert og en kæmpe favorit herhjemme! Server med nogle bagte kartofler og evt. en hurtig salat, så har du simpelthen den lækreste omgang aftensmad. Farsbrødet er lynhurtigt lige at bikse sammen og så skal det bare i ovnen og passe sig selv. Den der kombination af det saftige farsbrød med den sprøde, smørfyldte butterdej er bare så god. Og virkelig børnevenlig! Vores drenge på 1 og 2 år elsker sådan et indbagt farsbrød. Så hvis du er kørt lidt død i det klassiske farsbrød, så prøv det her indbagte farsbrød i butterdej. Det vil ikke skuffe.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på aftensmad med hakket svinekød

Indbagt farsbrød

Farsbrød i butterdej

At lave farsbrød i butterdej er en nem måde at pifte det klassiske farsbrød op på. Vi rører bare en fars sammen af hakket svinekød. Kødet bliver rørt med æg, mælk, lidt havregryn, løg, salt og peber. Det er en simpel grundopskrift, som man snildt kan give sit eget præg. Prøv at tilføje lidt forskellige krydderier eller lidt revet gulerod eller squash.

Har du en røremaskine, så er det lynhurtigt at røre farsen sammen på maskinen. Vi bruger k-spaden og så kommer vi bare alle ingredienserne op i skålen og giver den en hurtig tur til du har en sammenhængende fars. Farsen formes til et farsbrød og lægges ovenpå en plade butterdej, som foldes indover. Så kommes det på en bageplade med samlingerne nedad, pensles med æg og drysses med lidt sesamfrø. Og så skal det ellers bare passe sig selv i ovnen. Imens kan man lave tilbehør eller rydde op.

Indbagt farsbrød

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar