Indbagt kylling med rodfrugter

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på indbagt kylling med bagte rodfrugter og avocadodip. En hurtig og nem måde at lave kylling i butterdej på, som smager helt fantastisk.

Ingrediensliste

 • Bagte rodfrugter

 • 1500 g. rodfrugtsblanding
 • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
 • salt/peber
 • 0,5 bundt frisk persille
 • Indbagt kylling

 • 600 g. kyllingebryst
 • 450 g. butterdej
 • 200 g. pikant flødeost
 • Avocadocreme

 • 2 stk. avocado
 • 40 g. creme fraiche
 • 0,5 tsk. citronsaft
 • 0,5 tsk. chiliflager
 • 1 fed hvidløg

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft
 2. Skræl rodfrugter eller skyl dem grundigt. Skær rodfrugter i mindre stænger og bland dem med olie og salt/peber.
 3. Placer dem i en dyb bradepande.
 4. Bag dem i ovnen i ca. 35-45 minutter, alt efter din ovns styrke.
 5. Imens de bager, så laver du kyllingen.
 6. Skær kylling i store tern (2×2 cm). Skær butterdejsplader ud i en  størrelse på ca. 15×10 cm. Læg 1 spsk. pikantost på midten og lidt kylling. Tilsæt salt og peber. Pak butterdejen sammen rundt om som en pakke og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med åbningen ned af.
 7. Sæt dem ind i ovnen sammen med rodfrugterne og bag dem i ca. 25 minutter. Et godt tip er at placere rodfrugterne i bunden og så bagepladen med kyllingen oven på.
 8. Imens kyllingen også bager færdigt, så laves avocadocreme.
 9. Fjern stenen fra avocado og skrab avocado ud i en skål. Mos avocado og bland med cremefraiche. Smag til med citronsaft, knust hvidløg, chili, salt og peber.
 10. Når rodfrugterne er færdige drysses de med friskhakket persille.
 11. Server det hele med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på indbagt kylling med rodfrugter

Nem opskrift på indbagt kylling med rodfrugter og avocadocreme. En anderledes måde at lave kylling på, som uden tvivl er super lækkert. Den indbagte kylling bliver serveret med rodfrugter bagt i ovnen og en hjemmelavet lækker guacamole. Det her en stor favorit hjemme hos os. Vi spiser den til aftensmad både på hverdagsaftener, men også som fredagsmad eller gæstemad.

LÆS OGSÅ: Indbagt laks

Indbagt kylling i butterdej

Indbagt kylling i butterdej er så nemt og lækkert at lave. Man skærer blot kyllingen ud og pakker den ind i butterdejen sammen med pikant flødeost. Du kan også sagtens bruge en anden slags flødeost. Vi bruger dog altid én af dem, hvor der er smag i, da man så selv slipper for at krydre. Man skal ikke stege kyllingen først, da den bliver bagt i ovnen.

Opskrift på indbagt kylling med rodfrugter og guacamole

Kylling i butterdej

Kylling i butterdej er én af vores yndlings måder at lave kylling på, da det er hurtigt, nemt og lækkert. Vi bruger frosne butterdejsplader og har næsten altid en pakke i fryseren. Så kan man nemlig hurtigt bikse sådan en omgang sammen, hvis man ikke ved hvad man skal lave ud af noget kylling.

Tilbehør til kylling i butterdej

Vi har her lavet bagte rodfrugter og en guacamole til. Det er måske lidt utraditionelt, men vi elsker at bruge en form for dip i stedet for sauce, som mange nok normalt ville lave. I stedet for rodfrugter, så kan man også servere bagte kartofler eller pasta til. Men vi elsker ovnbagte rodfrugter. En blanding af gulerødder, rødbeder og pastinak, det er en skøn kombination, som komplimenterer kyllingen rigtig godt.

LÆS OGSÅ: Pastaret med kylling, champignon og rucola

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej Lis,

   Du kan lave en blanding af feta, soltørrede tomater og persille. Det smager også super lækkert.
   Du kan også bruge mozzarella 🙂

   Kh

 1. Hej ? Bare lige til information, så står der at der skal bruges persille til den indbagte kylling, men i opskriften står der det drysses over rodfrugterne. Opdagede det lige da jeg kun handlede ind til kyllingen. Glæder mig til at prøve opskriften i aften ?

Skriv en kommentar