Tilmeld nyhedsbrev

Indbagt laks med hollandaise og bagt peberfrugt

Indbagt laks med hollandaise og bagt peberfrugt

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

50 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

En skøn opskrift på indbagt laks med hollandaise og bagt peberfrugt. Måske du har prøvet at købe de der færdigpakker med laks i butterdej? Her får du i stedet opskriften, så du kan lave dine egne helt fra bunden. Det smager skønt og er god aftensmad med fisk. Serveret med hollandaisesovs og bagt peberfrugt, så er det i sig selv et helt fantastisk måltid.

Ingrediensliste

Indbagt laks

  • 250 g. butterdej
  • 250 g. laksefiletter
  • 150 g. naturel flødeost
  • 1/2 bundt dild
  • 1/2 bundt persille
  • 1 fed hvidløg
  • Salt

Hollandaisesauce

  • 125 g. smør
  • 3 stk. pasteuriserede æggeblommer
  • 1/2 dl. hvidvin
  • Salt/peber
  • 1 tsk. citronsaft

Bagt peberfrugt

  • 2 røde peberfrugter
  • 1 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • Salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Bland naturalost med hakket hvidløg, dild, persille og salt – og skær skindet af laksen.
  3. Rul nu butterdejen ud, og læg laksen på i en lang stribe i den ene side. Smør ostecremen ovenpå. Fold nu den anden side henover laksen, og pres siderne sammen. Lav evt. nogle snit i dejen.
  4. Skær peberfrugt i skiver og smør dem med lidt olie og drys lidt salt på.
  5. Læg den indbagte laks og peberfrugterne på en bageplade og bag dem i ovnen i 25 minutter.
  6. Nu skal saucen laves. Først smeltes smørret i en gryde.
  7. Derefter skal smørret tages fra i et lille krus. Ved lav varme kommes æggeblommer i gryden sammen med hvidvin. Dette røres godt rundt, indtil det samler sig. Derefter tilsættes lidt smør af gangen, hvorefter saucen til sidst smages til med salt, peber og citronsaft. Pas på for meget varme, da saucen så kan skille.

Bedøm denne ret

Snup opskriften på indbagt laks, serveret med bagt peberfrugt og en cremet hollandaise sauce. En ret, som er perfekt som fredagsmad, gæstemad eller blot aftensmad, når du vil gøre lidt ekstra ud af det.

Indbagt laks smager skønt. Vi laver det ofte, når vi føler, at vi har fået for meget stegt laks og trænger til lidt forandring. Vi spiser nemlig gerne laks én til to gange om ugen, da det er vores absolut yndlings fisk.

Serveret med bagt peberfrugt og hjemmelavet hollandaisesauce, så er det et helt fantastisk måltid, som altid falder i god jord ved gæster. Det er nemlig perfekt gæstemad.

Du kan sagtens forberede den indbagte laks ved at lave den helt klar og lægge den på køl, så den kun mangler at blive bagt. Derved kan du forberede den inden gæsterne kommer og blot smide den i ovnen – det er nemt.

LÆS OGSÅ: Brushetta-pizza

Følger du med på vores Facebookside? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven