Indisk cashew karry

indisk cashew karry
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på smagfuld indisk cashew karry med grøntsager og ristede cashewnødder. En lækker vegetar gryderet med masser af smag.

Ingrediensliste

  • Indisk cashew karry

  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. karry
  • 2 tsk. garam masala
  • 2 tsk. tomatpure
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 0,5 dl. vand
  • 400 ml. kokosmælk
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 300 g. gulerod
  • 50 g. cashewnødder
  • Tilbehør

  • 160 g. ris
  • 0,5 bundt forårsløg

Fremgangsmåde

  1. Varm en pande op uden fedtstof.
  2. Tilsæt cashewnødderne til panden. Rist cashewnødderne i et par minutter på panden. Ryst panden undervejs, så de ikke brænder på. Når de har fået farve og begynder at dufte, så tages de af panden. Læg dem til side på et stykke køkkenrulle eller i en skål.
  3. Hak peberfrugt og gulerod i grove tern.
  4. Hak løg og hvidløg fint.
  5. Varm en gryde op med olie.
  6. Tilsæt løg og hvidløg til gryden. Lad det sautere til det bliver blødt.
  7. Tilsæt peberfrugt og gulerødder. Vend godt rundt.
  8. Tilsæt tomatpure og alle krydderierne. Vend det godt rundt.
  9. Tilsæt herefter vand sammen med smuldret grøntsagsbouillonterning og kokosmælk.
  10. Lad det hele simre 5-10 minutter eller indtil det begynder at tykne.
  11. Smag til med salt og peber.
  12. Hvis saucen er lidt tynd (der kan være forskel på den kokosmælk man bruger), så kan du jævne den lidt med enten hvedemel eller majsstivelse.
  13. Rør lidt hvedemel eller majsstivelse op i lidt vand. Tilsæt lidt af jævningen til saucen indtil du har den ønskede konsistens.
  14. Kog ris efter pakkens anvisning.
  15. Server din indisk cashew karry med kogte ris og de ristede cashewnødder og forårsløg på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på indisk cashew karry

Her får du opskriften på en lækker, indisk cashew karry med karrysauce, lækre grøntsager og ristede cashewnødder på toppen. Indisk mad kan laves på mange forskellige måder og vi elsker at skabe inspiration til nye retter. Indisk cashew karry er en vegetarisk ret, som nemt lavesog serveres med ris og evt. naanbrød til. Vi elsker nem og hurtig mad, som samtidig har en god  smag. Den smagfulde karrysauce kombineret med stegte grøntsager og ristede cashewnødder er den lækreste sammensætning og kan nemt blive en klassiker i et hvert hjem. Retten kan nemt stå og simre i længere tid, hvis du ønsker det. Vi nyder dog at den hurtigt laves, ikke kræver meget arbejde og så må grøntsagerne også gerne have lidt bid.

Vi bruger helt almindelige hvide ris til vores indisk cashew karry. Du kan dog nemt serverer med bl.a. fuldkornsris, grøntsagsris, linser eller hvad du ellers har lyst til. Naanbrød kan du nemt købe færdiglavet eller selv lave din helt egne naanbrød med hvidløg.

indisk cashew karry

Vegetar gryderet med grøntsager

Søger du også efter flere alternativer til retter til kødfrie dage, så har vi et stor udvalg af vegetar opskrifter. Mange har en ide om, at det er kedeligt at spise vegetarisk, men med den rette inspiration, kan du nemt lave lækre og smagfulde vegetarretter. I vores madunivers har vi efterhånden en masse forskellige opskrifter på vegetariske hverdagsretter. Der er alt fra vegetarudgaver af klassikere som bolognese, burger og hotdogs til udenlandsinspireret gryderetter som vegetarisk sri lanka gryde. Hvis du ikke allerede har smagt den, så er du gået glip af en enestående gryderet.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Skriv en kommentar