Indisk sauce

Indisk sauce
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på indisk sauce, som kan bruges til kylling, ris, svinekød og meget mere. En simpel og smagfuld sauce lavet med karry og garam masala.

Ingrediensliste

  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. karry
  • 2 tsk. garam masala
  • 2 tsk. tomatpure
  • 0,5 stk. hønsebouillonterning
  • 400 ml. kokosmælk

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. En gryde eller pande varmes op med 2 spsk. olie. Tilsæt løg og hvidløg og lad det sautere et par minutter.
  3. Tilsæt tomatpure og alle krydderierne. Vend det godt rundt med løg og hvidløg.
  4. Tilsæt herefter smuldret hønsebouillonterning og kokosmælk.
  5. Lad det hele simre 5-10 minutter eller indtil det begynder at tykne.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Hvis saucen er lidt tynd (der kan være forskel på den kokosmælk man bruger), så kan du jævne den lidt med enten hvedemel eller majsstivelse.
  8. Rør lidt hvedemel eller majsstivelse op i lidt vand. Tilsæt lidt af jævningen til saucen indtil du har den ønskede konsistens.
Bedøm denne ret

Opskrift på indisk sauce

Her får du opskriften på vores bud på en indisk sauce. Den er egentlig taget fra vores opskrift på crispy chicken med indisk sauce, fordi den opskrift simpelthen er så populær. Men det er jo en sauce, som kan bruges til alverdens ting. Den smager godt til kylling. Både almindelig stegt kylling, men også crispy chicken. Det kan være kylling, som er vendt i pankorasp, cornflakes eller nachos. Men det er også en sauce, som er god til svinekød. Prøv en omgang stegte koteletter med den her sauce til. Det er også bare så godt!

Vores indiske sauce er lavet på løg, hvidløg, karry, garam masala, tomatpure og kokosmælk. Meget simpelt, men den er fyldt med smag og så er den nem at lave. Det behøves ikke altid at være så kompliceret og det er den her sauce et godt eksempel på. Det er en krydret sauce med en god smag.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på hjemmelavet sauce

Indisk sauce

Hjemmelavet sauce med karry og garam masala

Vi bruger en kombination af karry og garam masala. Begge krydderier er blandingskrydderier. Vi vil ikke anbefale at udelade nogle af dem, da det er dem, som giver rigtig meget smag til saucen. Hvis du undlader garam masala, så bliver det jo bare en almindelig karrysovs. Det smager også godt, men det bliver ikke helt det samme.

Vi har desuden brugt kokosmælk, som også giver en god smag. Du kan dog godt erstatte med madlavningsfløde eller almindelig fløde. Smagen på saucen ændrer dog sig en smule, da kokosmælken også bidrager med smag.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar