Ingefærshots

Ingefærshots
Opskrift til shots Opskrift til 50 shots

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet ingefærshots lavet på frisk ingefær, citron og honning. Sådan et ingefærshot er nemt og billigt at lave selv.

Ingrediensliste

  • 1 liter vand
  • 2 stk. økologisk citron
  • 150 g. frisk ingefær
  • 3 spsk. akaciehonning

Fremgangsmåde

  1. Skær skrællen af citroner og ingefær og skær dem i skiver.
  2. Kom dem i en gryde med vand og bring det i kog. Lad det simre i 15 minutter.
  3. Tilsæt honning og rør godt rundt. Lad det stå på køl i gryden i et døgn.
  4. Si væsken og hæld det på en flaske.
Bedøm denne ret

Opskrift på ingefærshots

Har du en forkølelse, som er ved at komme snigende, så lav en portion ingefærshots og kom den i forkøbet! Vi elsker sådan et ingefærshot i løbet af dagen, helst om morgenen. Det sætter gang i systemet og virker også lidt opkvikkende. Om det decideret hjælper på sygdom, det tør vi ikke at sige. Men tanken om det hjælper lidt på vej og så længe man selv tror på det, så er det jo det vigtigste. Vi tager i hvert fald gerne et shot eller to, når vi kan mærke en eventuel forkølelse eller øm hals, som begynder at snige sig ind.

Vi laver vores ingefærshots med frisk ingefær, citron og honning. Det giver nemlig den perfekte balance mellem den lidt stærke ingefær, det sure fra citronen samt det søde fra honningen. Og så er honning og citron jo også bare guld værd, hvis en begyndende forkølelse er på vej.

LÆS OGSÅ: Hyldeblomstsaft

Ingefærshots

Hjemmelavet ingefærshots

Og som sagt, så er det faktisk slet ikke svært at lave sådan en portion shots med ingefær helt selv. Det kræver få ingredienser og heller ikke den store tilberedningstid eller oprydning i køkkenet efter.

Vi ved godt, at man i stort set alle butikker og tankbutikker efterhånden kan købe én eller anden form for ingefærshot. Det gode ved at lave dem selv er dog, at det for det første er meget billigere. For det andet, så kan man også selv justere smagen, så den passer lige præcis til ens egne smagsløg. Nogen elsker meget ingefær, imens andre lige skal lære det.

Hvad er ingefærshots godt for?
Som sagt, så tør vi ikke at påstå, at det hjælper mod sygdom. Vi er ikke læger eller uddannet inden for feltet, men vi kan godt lide den følelse, som det giver at tage sådan et shot. Vi føler nemlig, at man lige bliver lidt ekstra frisk. Og nogle gange er tankens kraft altså lige så god som selvom virkningen måske ikke er helt dokumenteret.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar