Iskaffe med vaniljeis

Iskaffe med vaniljeis
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

5 minutter

Beskrivelse

Lav en lækreste omgang iskaffe med vaniljeis med denne opskrift. Den er perfekt i sommerens varme og minder om en milkshake med kaffe.

Ingrediensliste

  • 2 stk. espressoshot
  • 4 dl. mælk
  • 100 g. vaniljeis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 6 stk. isterninger

Fremgangsmåde

  1. Bryg espressoshots. Du kan også bruge stærk kaffe og så udelade lidt af mælken. Lad det køle af.
  2. Put espresso, isterninger, mælk (du kan bruge alm. mælk eller plantebaseret mælk), vaniljeis og vaniljesukker op i en blender. Blend det godt sammen. Tilsæt evt. lidt mere is.
  3. Hæld iskaffen op i glas og nyd med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på iskaffe med vaniljeis

Lav en lækker, hjemmelavet iskaffe med vaniljeis. Vi lover dig, at den bliver din bedste ven her i sommervarmen. Måske du normalvis blot laver din iskaffe med mælk – men har du prøvet med is? Det smager så lækkert og samtidig giver isen både cremethed og vaniljesmag til din kaffedrik. Brug en god vaniljeis, så bliver det kun endnu bedre.

Du kan selvfølgelig også eksperimentere med andre slags is. Prøv med en chokoladeis, karamelis eller tilsæt evt. vaniljesirup, chokoladesirup eller andet sirup for at gøre drikken ekstra luksuriøs.

LÆS OGSÅ: Hindbærdrøm smoothie

Iskaffe med vaniljeis

Iskaffe med flødeis

Vi anbefaler dog, at du laver din iskaffedrik med en form for flødeis. Vi tror ikke, at det ville være godt at bruge en sorbetis sammen med kaffen. Så brug en is, som er baseret på fløde. Det komplimenterer uden tvivl smagen af kaffe aller bedst.

Vi kan i hvert fald anbefale at bruge en god vaniljeis. Det kan nemlig næsten altid betale sig at bruge god kvalitet, når det er opskrifter, som indeholder så få ingredienser. Heldigvis kan man få rigtig mange gode forskellige isvarianter med vaniljesmag. Så kan du blot vælge din favorit eller måske du er heldig, at der er en god is på tilbud.

Tips til din kaffedrik

Sådan en iskaffe er genial, hvis du nu tilfældigvis har en rest kaffe tilbage. Den rest kan du blot sætte den på køl eller fryse den ned som isterninger. Så har du til en omgang nem iskaffe og du undgår samtidig at skulle smide kaffen væk.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar