Tilmeld nyhedsbrev

Italienske boller

italienske boller

Italienske boller

Opskrift til 16 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre italienske boller, som er sprøde og fyldt med store lufthuller. De er perfekte som morgenboller eller brunchboller. Det her er en opskrift, som bliver bedst i røremaskine, da den skal æltes godt og længe.

Ingrediensliste

  • 5 dl. vand
  • 20 g. gær
  • 2 tsk. salt
  • 550 g. manitobahvedemel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i vandet.
  2. Tilsæt mel og salt. Rør det hele sammen med en ske og lad det herefter stå og trække i 10 minutter.
  3. Ælt først 5 minutter med den flade krog med hul i på røremaskinen på medium hastighed.
  4. Herefter skifter du til dejkrogen og lader den ælte på medium hastighed indtil den slipper kanterne. Dette tager cirka 10-15 minutter, alt afhængig af hvor god en motor din maskine har.
  5. Smør en stor skål med olie og hæld dejen i.
  6. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
  7. Drys godt med mel på bordet. Hæld dejen ud. Drys godt med mel på toppen.
  8. Brug en dejskærer til at skære bollerne ud og løft dem forsigtigt over på en bageplade med bagepapir.
  9. Tænd ovnen på 250 grader varmluft og sæt også bagepladen ind i ovnen, så den kan få lov at varme op.
  10. Når ovnen er varm, så tages bagepladen ud og bagepapiret med bollerne rykkes over på den varme plade. Sæt pladen ind i ovnen og lad dem bage i cirka 11-15 minutter. Bag kun én plade af gangen.
  11. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
  12. Bollerne kan sagtens fryses og tages op efter behov. De er super gode efter en tur på brødristeren.

Bedøm denne ret

Opskrift på italienske boller

En nem opskrift på lækre, sprøde italienske boller med store lufthuller. Det er boller, som ikke kræver surdej, men de kræver derimod tålmodighed og en god æltning. De her boller er super lækre, luftige og er den perfekte morgenbolle.

Hvis du har et bagestål, så bliver de kun endnu bedre af at bruge det. Men vi har ikke et bagestål, så de er blot bagt på en varm bageplade.

LÆS OGSÅ: Græskarmuffins

italienske boller

Følg også med på de sociale medier

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

Kommentarer

    1. Hej Fanny,

      Vi ville ikke tilføje chiafrø så, men måske hørfrø eller andre kerner. Chiafrø suger en del væske, så derfor kan det godt give nogle udfordringer i forhold til mel osv.

      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven