Jødekager

Opskrift til stk. Opskrift til 40 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

En let opskrift på de klassiske jødekager, som er en gammeldags julesmåkage. Vi har fået den hvert år siden vi var små og vi håber, at vi i fremtiden vil blive ved med at bage dem. Opbevares de i en kagedåse, så kan de sagtens holde 1-2 måned efter de er bagt. Ellers kan dejen fryses ned ubagt.

Ingrediensliste

  • Småkage

  • 330 g. hvedemel
  • 250 g. smør
  • 120 g. sukker
  • 1 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Skær smør i mindre tern.
  2. Alle ingredienser kommes i en stor skål og æltes sammen til en ensartet dej. Det tager lidt tid, da dejen bliver mere sammenhængende jo mere man ælter, da varmen fra hænderne blødgør smørret.
  3. Del dejen i 2 og rul dem ud til en pølse, som cirka er 3-4 cm. i diameter. Sæt den på køl i minimum 1 time i køleskabet eller natten over.
  4. Tag stangen ud af køleskabet og skær den i ca. 1/2 cm. tykke skiver, hvorefter de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og drys en blanding af kanel og sukker ovenpå.
  5. Bages ved 200 grader varmluft i ca. 6-8 min.
Bedøm denne ret

Opskrift på jødekager

Opskrift på lækre, klassiske jødekager. Det er en super let julesmåkage, som vi bager hvert eneste år. Det var også en af de første julesmåkager, som vi lærte at bage.

Som sagt er de en af vores faste juleopskrifter og vi bager dem altid sammen med rouladesmåkager, vaniljekranse og fedtebrød. Det er de 4 småkager, som altid bliver bagt, men så er der selvfølgelig også nogle andre småkager, som også bliver lavet med jævne mellemrum. Men de her 4 er dem vi har bagt, siden vi lærte at bage.

Vi elsker julen og alt hvad den bringer. Det er også derfor, at vi hvert år har en årlig bagedag op til jul sammen med familien, hvor vi får fyldt alle småkagedåserne op. Vi bager nok 50 plader småkager i løbet af sådan en dag og før man ved af det, så har man spist småkager til morgenmad, frokost og aftensmad. Det er jo bare en del af charmen ved sådan en dag.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på klassiske julesmåkager her

Jødekager – Klassiske julesmåkager opskrift

Gammeldags jødekager

Det her er vores opskrift på gammeldags jødekager uden hjortetaksalt. De bliver sprøde og får en dejlig smag af kanel. Det er sådan her, som vi altid har bagt dem og det er en opskrift, som er gået i arv. Det er i hvert fald en opskrift, som er håndskrevet, som stammer tilbage fra min oldemors tid. Så det kan i den grad siges at være gammeldags jødekager.

Hvorfor hedder det jødekager?

Det var noget med, at kagerne har oprindelse i de jødiske bagerier tilbage i 1700-tallet. De jødiske bagere brugte blandt andet kanel i deres kager. Derfor kom de her småkager til at hedde jødekager.

Småkager med kanel

Det er en af de dejligste småkager med kanel, hvis du spørger os. Den der kombination af sukker og kanel på toppen er bare god. Vores hånd går helt automatisk efter en af dem som den første småkage, når vi inspicerer småkagefadet til jul. En evig klassiker, som aldrig bliver dårlig. En god og simpel småkage med kanel.

Kommentarer

Skriv en kommentar