Jødekager Jødekager – Klassiske julesmåkager opskrift Opskrift til 204060 stk. Opskrift til 40 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 1 time og 10 minutter Del Pin Print Beskrivelse En let opskrift på de klassiske jødekager, som er en gammeldags julesmåkage. Vi har fået den hvert år siden vi var små og vi håber, at vi i fremtiden vil blive ved med at bage dem. Opbevares de i en kagedåse, så kan de sagtens holde 1-2 måned efter de er bagt. Ellers kan dejen fryses ned ubagt. Ingrediensliste Småkage 330 g. hvedemel 250 g. smør 120 g. sukker 1 stk. æg Topping 1 stk. æg 20 g. sukker 2 tsk. stødt kanel Fremgangsmåde Skær smør i mindre tern. Alle ingredienser kommes i en stor skål og æltes sammen til en ensartet dej. Det tager lidt tid, da dejen bliver mere sammenhængende jo mere man ælter, da varmen fra hænderne blødgør smørret. Del dejen i 2 og rul dem ud til en pølse, som cirka er 3-4 cm. i diameter. Sæt den på køl i minimum 1 time i køleskabet eller natten over. Tag stangen ud af køleskabet og skær den i ca. 1/2 cm. tykke skiver, hvorefter de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og drys en blanding af kanel og sukker ovenpå. Bages ved 200 grader varmluft i ca. 6-8 min. Bedøm denne ret Lås skærm Jødekager – Klassiske julesmåkager opskrift Opskrift på lækre, klassiske jødekager. Det er en super let julesmåkage, som vi bager hvert eneste år. Det var også en af de første julesmåkager, som vi lærte at bage. Som sagt er de en af vores faste juleopskrifter og vi bager dem altid sammen med rouladesmåkager, vaniljekranse og fedtebrød. Det er de 4 småkager, som altid bliver bagt, men så er der selvfølgelig også nogle andre småkager, som også bliver lavet med jævne mellemrum. Men de her 4 er dem vi har bagt, siden vi lærte at bage. Vi elsker julen og alt hvad den bringer. Det er også derfor, at vi hvert år har en årlig bagedag op til jul sammen med familien, hvor vi får fyldt alle småkagedåserne op. Vi bager nok 50 plader småkager i løbet af sådan en dag og før man ved af det, så har man spist småkager til morgenmad, frokost og aftensmad. Det er jo bare en del af charmen ved sådan en dag. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.