Fedtebrød

fedtebrød
Opskrift til stk. Opskrift til 70 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på de bedste fedtebrød. Fedtebrød er en klassisk og gammeldags småkage, som du sikkert har fået ved dine bedsteforældre. Det er en småkage, der består af kokos blandt andet og så bliver den toppet med en romglasur.

Ingrediensliste

  • 140 g. sukker
  • 250 g. hvedemel
  • 250 g. smør
  • 150 g. kokosmel
  • 0,5 tsk. hjortetaksalt
  • 250 g. flormelis
  • 2 spsk. vand
  • 0,5 tsk. romessens

Fremgangsmåde

  1. Skær smør i mindre tern.
  2. Bland sukker, smør, hvedemel, kokosmel og hjortetaksalt i en stor skål og ælt det sammen til en ensartet dej. Det tager lidt tid, da dejen bliver mere sammenhængende, jo mere man ælter, da varmen fra hænderne blødgør smørret.
  3. Del dejen i 4. Rul hver dejklump ud til en rektangel (10 x 35 cm). Placer på en bageplade med bagepapir.
  4. Bages ved 200 grader varmluft i ca. 8-10 min.
  5. Imens røres glasur sammen. Flormelis blandes med et par dråber romessens. Tilsæt vand, indtil du har en tyk glasur, som kan smøres ud.
  6. Tag dine stænger ud af ovnen. Lad dem køle af et par min. Smør så med glasur og skær stængerne ud i stænger på skrå.
  7. Lad dem køle helt af. Bræk stængerne fra hinanden.
  8. Opbevares i en kagedåse med bagepapir. Kan holde sig i ca. 2 uger.
Bedøm denne ret

Opskrift på fedtebrød

Opskrift på de klassiske fedtebrød lavet på kokos og toppet med en romglasur. En af de julesmåkager som også er at finde hvert år i småkagedåserne. Det er en klassisk småkage, som vi lærte at lave sammen med mormor, så det en gammel klassiker og ikke en nyere julesmåkage som eksempelvis specier med Oreo.

Hvis man ikke er så meget til romglasuren, som de toppes med, så kan man sagtens bytte rommen ud med citronsaft eller appelsinsaft. Det giver sådan et frisk nyt pust til det klassiske fedtebrød.

LÆS OGSÅ: Chokoladetrøfler 

fedtebrød

Fedtebrød med romglasur

Et rigtigt fedtebrød skal selvfølgelig være med romglasur. Det giver den klassiske smag, som vi elsker. Denne småkage er også anderledes end så mange andre julesmåkager. Udover hvedemel, så indeholder den nemlig også kokosmel. Det giver en rigtig god konsistens og smag til småkagerne, som komplimenterer glasuren rigtig godt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar