Tilmeld nyhedsbrev

Fedtebrød

Fedtebrød

Opskrift til 70 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på de bedste fedtebrød. Fedtebrød er en klassisk og gammeldags småkage, som du sikkert har fået ved dine bedsteforældre. Det er en småkage, der består af kokos blandt andet og så bliver den toppet med en romglasur.

Ingrediensliste

  • 140 g. sukker
  • 250 g. hvedemel
  • 250 g. smør
  • 150 g. kokosmel
  • 1/2 tsk. hjortetaksalt
  • 250 g. flormelis
  • 2 spsk. vand
  • 1/2 tsk. romessens

Fremgangsmåde

1. Skær smør i mindre tern. Bland sukker, smør, hvedemel, kokosmel og hjortetaksalt i en stor skål og ælt det sammen til en ensartet dej. Det tager lidt tid, da dejen bliver mere sammenhængende, jo mere man ælter, da varmen fra hænderne blødgør smørret.
2. Del dejen i 4. Rul hver dejklump ud til en rektangel (10 x 35 cm). Placer på en bageplade med bagepapir.
3. Bages ved 200 grader varmluft i ca. 8-10 min.
4. Imens røres glasur sammen. Flormelis blandes med et par dråber romessens. Tilsæt vand, indtil du har en tyk glasur, som kan smøres ud.
5. Tag dine stænger ud af ovnen. Lad dem køle af et par min. Smør så med glasur og skær stængerne ud i stænger på skrå.
6. Lad dem køle helt af. Bræk stængerne fra hinanden.
7. Opbevares i en kagedåse med bagepapir. Kan holde sig i ca. 2 uger.

Bedøm denne ret

Opskrift på de klassiske fedtebrød lavet på kokos og toppet med en romglasur. En af de julesmåkager som også er at finde hvert år i småkagedåserne.

Det er en klassisk småkage, som vi lærte at lave sammen med mormor, så det en gammel klassiker og ikke en nyere julesmåkage som eksempelvis specier med Oreo.

Hvis man ikke er så meget til romglasuren, som de toppes med, så kan man sagtens bytte rommen ud med citronsaft eller appelsinsaft. Det giver sådan et frisk nyt pust til det klassiske fedtebrød.

Vi er ved at planlægge julebagningen til 2019 og der skal som altid handles ind til dem her også.

Skriv en kommentar