Rouladesmåkager
Forberedelsestid
20 minutterTilberedelsestid
1 timeSamlet tid
1 time og 20 minutterBeskrivelse
Opskrift på de fine rouladesmåkager eller spiralsmåkager. Hvis du ikke har prøvet dem før, så er du nødt til at prøve de her fine julesmåkager, som pynter på fint på det årlige julesmåkagefad.
Ingrediensliste
- 500 g. hvedemel
- 180 g. flormelis
- 375 g. smør
- 1 æg
- 5 spsk. bagekakao
Fremgangsmåde
1. Alle ingredienserne kommes i en stor skål og æltes godt sammen, indtil du har en ensartet dej. Smør skal hverken blødgøres eller smeltes inden.
2. Del dejen i 2. Tilsæt kakao til den ene halvdel og ælt det godt ind i dejen.
3. Rul begge deje ud til store rektangler. De skal være cirka lige store.
4. Herefter placeres de ovenpå hinanden og rulles op som en roulade.
5. Fold dejen stramt, så du får en lang “pølse”.
6. Læg din “pølse” af dej i køleskabet i et par timer. På den måde bliver den hård og er nem at skære ud.
7. Tag din dej ud af køleskabet. Skær tynde skiver af din roulade og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
8. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Bag en plade af gangen i cirka 6-8 min. på den midterste rille i ovnen.
Rouladesmåkager opskrift
Opskrift på rouladesmåkager, 1,2,3 småkager eller spiralsmåkager. Ja kært barn har mange navne. Ikke desto mindre, så er det så hyggelig og fin en julesmåkage på grund af det mønster, som den danner i midten.
Småkagerne er lavet på en simpel småkagedej, som bliver delt i to. Her bliver den ene halvdel så farvet brun med kakaopulver, imens den anden beholder sin lyse farve. Så bliver begge deje rullet ud og placeret ovenpå hinanden, hvorefter de rulles sammen. Det giver de fineste spiralsmåkager. Og alt efter hvor omhyggelig man er, jo finere bliver det.
LÆS OGSÅ: Finskbrød
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.