Rouladesmåkager

Opskrift til stk. Opskrift til 40 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på de fine rouladesmåkager eller spiralsmåkager. Hvis du ikke har prøvet dem før, så er du nødt til at prøve de her fine julesmåkager, som pynter på fint på det årlige julesmåkagefad.

Ingrediensliste

  • 500 g. hvedemel
  • 180 g. flormelis
  • 375 g. smør
  • 1 stk. æg
  • 5 spsk. bagekakao

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienserne kommes i en stor skål og æltes godt sammen, indtil du har en ensartet dej. Smør skal hverken blødgøres eller smeltes inden.
  2. Del dejen i 2. Tilsæt kakao til den ene halvdel og ælt det godt ind i dejen.
  3. Rul begge deje ud til store rektangler. De skal være cirka lige store.
  4. Herefter placeres de ovenpå hinanden og rulles op som en roulade.
  5. Fold dejen stramt, så du får en lang “pølse”.
  6. Læg din “pølse” af dej i køleskabet i et par timer. På den måde bliver den hård og er nem at skære ud.
  7. Tag din dej ud af køleskabet. Skær tynde skiver af din roulade og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Bag en plade af gangen i cirka 6-8 min. på den midterste rille i ovnen.
Bedøm denne ret

Opskrift på rouladesmåkager

Opskrift på rouladesmåkager, 1,2,3 småkager eller spiralsmåkager. Ja kært barn har mange navne. Ikke desto mindre, så er det så hyggelig og fin en julesmåkage på grund af det mønster, som den danner i midten.

Småkagerne er lavet på en simpel småkagedej, som bliver delt i to. Her bliver den ene halvdel så farvet brun med kakaopulver, imens den anden beholder sin lyse farve. Så bliver begge deje rullet ud og placeret ovenpå hinanden, hvorefter de rulles sammen. Det giver de fineste spiralsmåkager. Og alt efter hvor omhyggelig man er, jo finere bliver det.

LÆS OGSÅ: Finskbrød 

rouladesmåkager opskrift

Spiralsmåkager

Uanset om du kalder dem for rouladesmåkager eller spiralsmåkager, så er det bare en nem og super flot småkage. De pynter uden tvivl på ethvert småkagefad. Vi bager dem hvert år, da de både er nemme at lave og samtidig er rigtig milde i smagen. Det er i hvert fald en småkage som både store og små plejer at kunne lide.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar