Jordbærpure

Opskrift på jordbærpure
Opskrift til glas Opskrift til 1 glas

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på sund jordbærpure, som du kan bruge som sund topping på din skyr, yoghurt, pandekager og meget mere.

Ingrediensliste

  • 400 g. frosne jordbær
  • 5 stk. dadler
  • 1 dl. vand

Fremgangsmåde

  1. Placer jordbær, vand og dadler (udstenet) i en gryde. 
  2. Bring det i kog og skru herefter ned til middel varme. 
  3. Lad det simre, indtil bærrene er helt bløde. 
  4. Blend det hele med en stavblender eller i en almindelig blender. 
  5. Lad det køle af. 
  6. Hæld herefter på glas og sæt låget på. 
  7. Opbevares på køl i ca. 2 uger. 
Bedøm denne ret

Opskrift på jordbærpure

Den lækreste jordbærpure lavet på jordbær, dadler og lidt vand. Den er genial som topping på skyr, yoghurt, pandekager og meget mere! Og så er den oven i købet lavet helt uden hvid sukker og er kun sødet med sødmen fra dadler. Og bare rolig, hvis du ikke kan lide dadler – de kan på ingen måde smages i denne jordbærpure.

Vi bruger den oven på neutral skyr eller yoghurt og så topper vi den med vores hjemmelavede granola. Det er så lækkert som en sund og mættende morgenmad, som en sund dessert eller blot som en sund snack.

LÆS OGSÅ: Bananpandekager

Opskrift på jordbærpure

Jordbærkompot til skyr og yoghurt

Om du kalder det for en jordbærpure eller jordbærkompot kan være et fedt. Uanset, så smager det skønt og det er virkelig en nem måde at gøre naturel skyr eller yoghurt lidt mere spændende på. Især hvis man også lige topper med lidt frisk frugt, granola eller blot lidt nødder. Det er en sund og mættende start på dagen, som nærmest smager som en sund dessert.

Kan jeg bruge andre bær?

Ja, du kan sagtens lave denne opskrift med hindbær, blåbær eller hvad du ellers har. Du kan også lave en blanding af flere slags bær. Det kunne eksempelvis være super lækkert med en pure lavet på jordbær og hindbær. Så giver jordbærrene sødme og hindbærrene giver lidt mere syrlighed. Det vil uden tvivl også være rigtig godt!

Du kan også sagtens fryse din pure ned i mindre portioner og så tage op efter behov. Så har du altid en sund og lækker topping til din morgenmad.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

Skriv en kommentar