Lækre hverdagsopskrifter

Julecheesecake med kirsebær

Opskrift på julecheesecake med kirsebær
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

4 timer og 30 minutter

Samlet tid

4 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en julecheesecake med kirsebær. En nem ostekage, som er lavet med en bund af vaniljekranse og toppet med kirsebærgele.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 120 g. vaniljekranse
  • 60 g. smør
  • Fyld

  • 1 stk. pasteuriseret æggeblomme
  • 70 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. naturel flødeost
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 husblas
  • Kirsebærgele

  • 150 g. kirsebærsauce
  • 1 dl. vand
  • 3 husblas

Fremgangsmåde

  1. Start med at knuse dine vaniljekranse. Tip: put dine kiks i en plastikpose og slå med noget hårdt: kødhammer, kagerulle etc.
  2. Smelt smør. Bland dine smuldrede kiks med den smeltede smør.
  3. Gør din springform klar. Find en springform (vi brugte en i størrelsen Ø20 cm). For den med bagepapir i bunden.
  4. Hæld din blanding med kiks og smør ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne. Sæt på køl, imens du laver ostefyldet.
  5. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
  6. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt.
  7. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
  8. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
  9. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  10. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
  11. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over.
  12. Når kagen har sat sig i køleskabet, så er det tid til sidste lag, som er kirsebærgele. Placer 3 stk. husblas i koldt vand. Bland kirsebærsauce og vand i en lille gryde og varm det langsomt op under omrøring på komfuret.
  13. Når det hele er kogt op, så tager du det af komfuret og blender det med en stavblender (du kan også si det, hvis du ikke vil have kirsebærrene med).
  14. Når din husblas er udblødt, så tilsætter du den til den varme kirsebærblanding og rører rundt indtil det er smeltet.
  15. Lad blandingen køle lidt ned, cirka 10-15 min, inden du hælder den på din cheesecake. Hæld den forsigtigt på.
  16. Sæt din cheesecake tilbage på køl i yderligere 1-2 timer, så det sidste lag kan få lov til at sætte sig.
  17. Fjern springformen fra din cheesecake. Dette gøres nemt ved at tage en tynd kniv og skylle den under varmt vand. Tør kniven af og skær rundt langs kanten af kagen (så får ud en flot kant).
  18. Placer kagen på et fad.
  19. Server evt. din cheesecake med hakkede brændte mandler eller hvid chokolade på toppen.
  20. Sæt på køl indtil servering.

Bedøm denne ret

Opskrift på julecheesecake med kirsebær

Her får du opskriften på en lækker og nem julecheesecake med sprød kiksebund og kirsebær. Selve bunden består af knuste vaniljekranse og det midterste fyld har en mild smag af vanilje. På toppen har vi toppet med kirsebærgele. Det er en super lækker julekage, som du kan servere her op til jul. Den er også et super alternativ til risalamande, hvis du eksempelvis gerne vil servere noget andet i juledagene efter jul.

LÆS OGSÅ: Risalamande cheesecake

Opskrift på julecheesecake med kirsebær

Ostekage med kirsebær og sprød bund

Det her er den lækreste ostekage med kirsebær, som er perfekt her op mod jul. Den er lavet med en sprød bund lavet på vaniljekranse og smeltet smør. Du kan også sagtens erstatte dem med brunkager, digestivekiks eller bastognekiks, hvis du er mere til det. Den her julecheesecake er ikke lavet med risalamande, som den ellers populære julecheesecake med risalamande. Den har vi også en opskrift på, hvis du hellere vil lave den.

Opskrift på julecheesecake med kirsebær

Kan jeg lave ostekagen dagen før?

Cheesecake skal helst laves dagen før. Og du kan faktisk lave den helt op til 2-3 dage før den skal serveres, hvis det er. Vi anbefaler dog blot at lave den dagen før, da den så kan holde sig efter nogle dage også (hvis man nu har nogle rester).

Det er derfor en super nem og lækker dessert, som kan laves i god tid. Det er perfekt her i juledagene, hvor man måske har travlt og får julegæster. Så er det nemt blot at kunne tage denne ud af køleskabet og servere med det samme.

Følg også med på de sociale medier
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Kommentarer

  1. Hej med jer,

    Kan man godt lave denne kage i dag? Og komme den i fryseren, for at tage den op d. 25?

    Tænkte måske uden gelen?

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag