Julekarameller Julekarameller Opskrift til 102030405060708090100 stk. Opskrift til 20 stk. Forberedelsestid 5 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 1 time og 5 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på hjemmelavede julekarameller smagt til med julens bedste krydderier. De bedste flødekarameller. Ingrediensliste 5 dl. piskefløde 250 g. sukker 120 g. glukosesirup 0,5 tsk. stødt kanel 0,25 tsk. stødt ingefær 0,25 tsk. stødt nellike Fremgangsmåde I en gryde vejes alle ingredienserne af. Lad dem herefter komme op at koge ved lav-middel varme. Lad det småsimre i ca. 40-50 minutter. Det kræver tålmodighed, men undervejs vil farven skifte. De er færdige, når den er gylden og begynder at slippe grydens bund. Når den begynder at slippe bunden, så skal den lige have 3-5 min. mere. Hvis du har et sukkertermometer, så kan du tjekke temperaturen. Den skal være omkring 121-122 grader. Du kan også tjekke det ved at tage lidt af karamellen over på en tallerken med en ske. Hvis den kan samles til en kugle, så er den klar. Hæld massen over i en bradepande på ca. 20 x 20 cm. som er beklædt med bagepapir. Sæt den på køl i minimum 2 timer. Tag massen op af bradepanden og skær ud i passende stykker. Pak dem eventuelt individuelt ind i cellofanpapir. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på julekarameller Vi elsker karameller og de her julekarameller er ingen undtagelse! Vi har taget vores opskrift på flødekarameller og tilsat smagen af jul til dem. Det giver de absolut bedste flødekarameller, som smelter på tungen. Af krydderier har vi tilføjet kanel, nellike og lidt ingefær. Det giver sådan en god krydret smag, som passer perfekt til de lækre karameller. Vi lavede sådan en omgang her, da vi ville forkæle familien med lidt hjemmelavede julegodter. Vi har efterhånden også samlet en del opskrifter på hjemmelavet juleslik og konfekt. Hvis du vil tjekke alle vores opskrifter ud, så kan du tjekke dem lige her. Der er intet som julehygge, der indebærer at lave nogle søde sager helt selv. LÆS OGSÅ: Guldkarameller Flødekarameller med julesmag Vi har som sagt bare taget den klassiske flødekaramel og så tilsat smagen af jul dertil. Du kan selvfølgelig selv justere hvor meget eller hvor lidt de skal smage af jul. Prøv dig lidt frem med krydderierne. Vi anbefaler at tilføje lidt til at starte med og så kan du jo smage på karamellen undervejs, som du laver den. Husk bare lige at lade den køle af inden du smager. Så tag en lille teske og tag lidt af karamellen op. Hvis du kan lide en kraftig smag, så tilføjer du selvfølgelig bare mere krydderi. Hjemmelavede karameller til jul Sådan en omgang hjemmelavet karamel til jul er bare så hyggeligt. De kan også bruges som en lille spiselig værtindegave, hvis du gerne vil komme med noget anderledes til årets julefrokoster. Pak karamellerne ind i små stykker af bagepapir eller cellofanpapir, så har du simpelthen den fineste lille gave. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.