Flødekarameller
Forberedelsestid
1 timeTilberedelsestid
15 minutterSamlet tid
1 time og 15 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på flødekarameller, som smelter på tungen. De er lavet på kun 3 ingredienser og er super nemme at lave.
Ingrediensliste
- 250 g. sukker
- 120 g. glukosesirup
- 5 dl. piskefløde
Fremgangsmåde
- I en gryde vejes alle ingredienserne af.
- Lad dem herefter komme op at koge ved lav-middel varme. Lad det småsimre i ca. 40-50 minutter. Det kræver tålmodighed, men undervejs vil farven skifte.
- De er færdige, når den er gylden og begynder at slippe grydens bund. Når den begynder at slippe bunden, så skal den lige have 3-5 min. mere. Hvis du har et sukkertermometer, så kan du tjekke temperaturen. Den skal være omkring 121-122 grader.
- Hæld massen over i en bradepande på ca. 20 x 20 cm. som er beklædt med bagepapir.
- Sæt den på køl i minimum 4-5 timer.
- Tag massen op af bradepanden og skær ud i passende stykker.
- Pak dem eventuelt individuelt ind i cellofanpapir.
Opskrift på nemme flødekarameller
Her får du en super nem opskrift på flødekarameller, som kun kræver 3 ingredienser. De er super lækre og er blevet en fast del af årets julebagning. De er også gode som en værtindegave og er så fine, hvis man pakker dem ind i cellofanpapir.
Flødekarameller smager helt formidabelt, når man laver dem selv. Og så er der jo bare noget hyggeligt over at lave hjemmelavede af slagsen. Man kan tilføje lidt havsalt, så det bliver saltkarameller eller man kan overtrække dem med chokolade, så det bliver chokoladekarameller.
LÆS OGSÅ: Havregrynskugler
FØLG OGSÅ MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også påInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Hej
Nu har det stået i 1 1/2 time og er kun 70 grader hvorfor
Anne-Marir
Hej Anne-Marie,
Skru lidt højere op for blusset så 🙂
Kh
Hej
Kan jeg godt bruge plantefløde? Evt alpro piskbart.
Hilsen Lisbeth
Hej,
Det har vi desværre ikke selv prøvet 🙂
Kh