Flødekarameller

Flødekarameller
Opskrift til stk. Opskrift til 40 stk.

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på flødekarameller, som smelter på tungen. De er lavet på kun 3 ingredienser og er super nemme at lave.

Ingrediensliste

  • 250 g. sukker
  • 120 g. glukosesirup
  • 5 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

  1. I en gryde vejes alle ingredienserne af.
  2. Lad dem herefter komme op at koge ved lav-middel varme. Lad det småsimre i ca. 40-50 minutter. Det kræver tålmodighed, men undervejs vil farven skifte.
  3. De er færdige, når den er gylden og begynder at slippe grydens bund. Når den begynder at slippe bunden, så skal den lige have 3-5 min. mere. Hvis du har et sukkertermometer, så kan du tjekke temperaturen. Den skal være omkring 121-122 grader.
  4. Hæld massen over i en bradepande på ca. 20 x 20 cm. som er beklædt med bagepapir.
  5. Sæt den på køl i minimum 4-5 timer.
  6. Tag massen op af bradepanden og skær ud i passende stykker.
  7. Pak dem eventuelt individuelt ind i cellofanpapir.
Bedøm denne ret

Opskrift på flødekarameller

Her får du en super nem opskrift på flødekarameller, som kun kræver 3 ingredienser. De er super lækre og er blevet en fast del af årets julebagning. De er også gode som en værtindegave og er så fine, hvis man pakker dem ind i cellofanpapir.

Flødekarameller smager helt formidabelt, når man laver dem selv. Og så er der jo bare noget hyggeligt over at lave hjemmelavede af slagsen. Man kan tilføje lidt havsalt, så det bliver saltkarameller eller man kan overtrække dem med chokolade, så det bliver chokoladekarameller.

LÆS OGSÅ: Havregrynskugler 

fløde og sukker fløde der koger

Hjemmelavede karameller

Det er faktisk slet ikke svært at lave sine egne karameller. Det kræver kun 3 ingredienser og så kan man altså lave de lækreste flødekarameller, der smelter på tungen. Der er ingen tvivl om, at det vil imponere enhver, hvis du lige serverer sådan en omgang hjemmelavede karameller.

Lav saltkarameller

Du kan også lave det til saltkarameller ved lige at tilføje lidt havsalt på toppen. Det ser og smager bare super lækkert. Især hvis du ligesom os, er tosset med saltkarameller.

Flødekarameller

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar