Julekrans med marcipan og kardemomme Julekrans med marcipan og kardemomme Opskrift til 612182430364248 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 1 time og 30 minmutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 1 time og 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en lækker og svampet julekrans med marcipan og kardemomme. Dejlig julebag med remonce af kanel og appelsin. Ingrediensliste Dej 50 g. smør 1,5 dl. mælk 25 g. gær 2 tsk. vaniljesukker 1 tsk. stødt kardemomme 1 stk. æg 2 spsk. sukker 0,5 tsk. salt 450 g. hvedemel Remonce 100 g. smør 100 g. brun farin 2 tsk. stødt kanel 0,5 stk. økologisk appelsin 75 g. marcipan Topping 1 stk. æg 30 g. hasselnødder Fremgangsmåde Smelt smør. Tilsæt mælk. Lad det køle af, så det er lillefingervarmt. Hæld væsken over i din røreskål. Rør gær ud. Tilsæt sukker, vaniljesukker, stødt kardemomme, salt, æg og hvedemel lidt efter lidt (det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet). Sæt dejen til hævning i en stor skål, hvor der er plads til at den kan hæve til dobbelt størrelse. Dæk skålen til med et viskestykke og lad den hæve 1 time. Imens dejen hæver, laves remonce. Rør blødt smør, brun farin, kanel, revet appelsinskal og marcipan sammen, indtil du har en ensartet masse. Hvis marcipanen er hård, så kan du rive den på et rivejern inden. Stil remonce til side. Når dejen er hævet, så tages den ud af skålen og ud på et bord drysset med mel. Rul dejen ud til et stort rektangel på cirka 30×40 cm. Smør remonce på og rul det sammen til en lang pølse, som ville du lave kanelsnegle. Brug nu en saks til at klippe igennem pølsen på den lange led og lad den sidde sammen i den ene ende. Sno de to sammen og form en rund krans. Læg den på en bageplade med bagepapir. Opvarm ovnen til 200 grader almindelig ovn. Hak hasselnødder fint. Lad den efterhæve i den tid det tager at varme ovnen op. Pensl med sammenpisket æg og drys med hakkede hasselnødder. Bag kransen i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter. Hold øje med den efter 15 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. Den skal være gylden. Tag den ud af ovnen og lad den køle lidt af inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på julekrans med marcipan og kardemomme Den fineste og lækreste julekrans med marcipan og kardemomme med kanelremonce. En svampet julekage, som danner den flotteste krans. Skal du bage noget lækkert til adventshyggen eller bare til julehyggen, så lad det være denne fine julekrans. Den er nem at bage og smager fantastisk til kaffen. Det er en simpel gærdej, som fyldes med remonce af smør, brun farin, kanel, appelsin og marcipan. Det er alle de dejlige julesmage, som vi har kombineret i denne julekage. Den laves lidt på samme måde som kanelsnegle, da den rulles ud til et rektangel og smøres med remonce, hvorefter den rulles stramt sammen. I stedet for at skære stykker af den, som man ville gøre ved snegle, så klippes den op på langs og de to stykker snoes. Det giver det her fine udtryk, så det danner en krans. I mange år har vi bagt den her kanelstjerne, som også får sådan et find udseende. Men nu ville vi prøve med noget andet og det blev altså til denne julekrans med remonce. Den får et ligeså fint udseende og er altså også godt julebagværk. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter til juletiden her Kage med kanel, appelsin og marcipan En dejlig kage med kanel, appelsin og marcipan. Som sagt alle de gode julesmage. Så er du vild med det, så vil den her kage være lige noget for dig. Er du ikke til appelsin, så kan det udelades. Man kan også bare lave det i en kanel-udgave og lave det med remonce, som man bruger til kanelstjerne eller kanelsnegle. Så får du en kanelkrans, som stadig har det her fine udseende. I juletiden skal der kage til og der skal ikke spares på hyggen. Den her krans forestiller vi os, at vi kommer til at bage en del gange i løbet af juletiden, når der skal hygges lidt ekstra til kaffen. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.