Juleroulade Juleroulade Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en krydret juleroulade med creme, appelsin og julestokke. En lækker krydderroulade med creme lavet på fløde og mascarpone. Ingrediensliste Rouladedej 3 stk. æg 1 tsk. vaniljesukker 100 g. sukker 50 g. hvedemel 1 tsk. bagepulver 1 tsk. stødt kanel 1 tsk. stødt ingefær 1 tsk. stødt nellike 1 tsk. stødt allehånde Fyld og topping 2,5 dl. piskefløde 100 g. mascarpone 1 stk. økologisk appelsin 3 spsk. flormelis 2 tsk. vaniljesukker 4 stk. julestokke Fremgangsmåde Pisk æg med sukker, vaniljesukker, stødt kanel, stødt ingefær, stødt allehånde og stødt nellike. Tilsæt hvedemel og bagepulver til den luftige masse og rør godt rundt. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir. Bages i 6-10 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med bunden, da det hurtigt kan gå stærkt. I mens bunden bager lægges et stykke bagepapir på bordet der drysses godt med sukker. Når bunden er færdig vendes den over på det sukkerdryssede bagepapir. Læg et fugtigt viskestykke over og lad den køle lidt af. Træk derefter forsigtigt det øverste bagepapir af. Lad den dampe af. Bland fløde, mascarpone, revet appelsinskal og lidt appelsinsaft, flormelis og vaniljesukker i en skål og pisk det til en fast creme med en elpisker. Smør 2/3 af cremen på bunden og rul den til en roulade. Kom den resterende 1/3 af cremen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt ovenpå. Pynt med julestokke og appelsin. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på juleroulade Den her juleroulade med appelsincreme, hvid chokolade og julestokke må du altså bare prøve, hvis du vil lave alletiders julekage i år. Den er så nem at lave og så smager den helt fantastisk. Bunden er lavet med julens lækreste krydderier og så er den smurt med en smagfuld appelsincreme lavet på piskefløde og mascarpone. På toppen har vi pyntet med krystalliseret hvid chokolade, appelsin og julestokke. Det er en perfekt kage at servere i juledagene. Den kan også serveres som alternativ til risalamande, hvis du ikke er så vild med det eller måske skal have gæster, som ikke er så glade for det. I juletiden får man også risalamande så mange gange, så derfor kan det være godt med lidt variation. LÆS OGSÅ: Julemuffins Krydderroulade med creme Det her er en rigtig lækker julekage, men det er også samtidig en anderledes slags roulade. Rouladen er som sagt lavet på en krydderkagebund, hvor der er kanel, ingefær og nellike i. Kombinationen af den krydrede bund og den lækre appelsincreme, som er lavet på fløde, mascarpone og appelsin er simpelthen så lækker. Det er virkelig smagen af jul! Og så kan man jo pynte den med lige præcis det man har lyst til. Vi har pyntet med hvid krystalliseret chokolade, frisk appelsin og julestokke, som man kun kan få op mod jul. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Irene, Er den kølet en smule af? Læg evt. et fugtigt viskestykke ovenpå bagepapiret og vent lidt 🙂 Kh Svar
Jeg glæder mig sådan til at bage denne roulade….men kan man lave den, dagen før den skal serveres ? Mvh. Tina Svar